Per ataką, sukrėtusią Vokietiją liepos pabaigoje, žuvo berniukas, nustumtas ant bėgių artėjant greitajam traukiniui judrioje Frankfurto stotyje. Įtariamajam buvo iškelti kaltinimai dėl nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti.

Kaip įtariama, berniuko motina taip pat buvo nustumta, bet sugebėjo išsigelbėti, o vienai 78 metų moteriai pavyko pasipriešinti mėginimui nustumti ją ant bėgių.

Pasak šalies prokuratūros, sulaikytas 40 metų įtariamasis serga „paranojine šizofrenija“, todėl jis buvo perkeltas į psichiatrijos ligoninę.

Kadangi išpuolio metu vyro liga veikiausiai buvo ūmios stadijos, prokurorai mano, kad jo gebėjimas valdyti savo veiksmus „mažų mažiausiai buvo reikšmingai suvaržytas“.

Vedęs ir tris vaikus turintis įtariamasis, kurį vokiečių žiniasklaida vadina Habte A., šiemet taip pat dalyvavo psichiatrinio gydymo kurse, nurodė Šveicarijos Ciuricho kantono, kuriame jis gyveno, policija.

Netrukus iki atakos jis ėmė siautėti, grasino kaimynei peiliu ir užrakino ją, be to, uždarė savo bute žmoną ir vienų, trejų ir ketverių metų vaikus, o tada pabėgo iš Šveicarijos į Vokietiją.

Pasak vokiečių policijos, įtariamasis tikriausiai nebuvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašus Europos policijos duomenų bazėse ir galėjo laisvai kirsti sienas.