Bendroje spaudos konferencijoje jis tvirtino, kad Graikija yra pasiryžusi imtis platesnių finansinių reformų nei tos, kurių reikalavo ES, skelbia „Deutsche Welle“.

„Norime atgauti pasitikėjimą, o tada galbūt apsikeisti požiūriais skolos klausimu“, – sakė K. Mitsotakis.
Konservatorių Vyriausybės vadovas tikino, kad šalies ekonomika yra pakankamai stipri, todėl Graikijai nereikės papildomos tarptautinės bendruomenės paramos. Graikija, pasak K. Mitsotakio, įgyvendins ambicingus finansinius 2019 ir 2020 m. tikslus.

Pasak jo, Graikijos vyriausybė yra susitelkusi ties reformomis ir investicijomis, o, augant šalies ekonomikai, bus lengviau grąžinti skolas.

A. Merkel savo ruožtu gyrė Graikijos vyriausybės reformų planus, ypač – privatizacijos srityje.
„Tai reiškia, kad atsiveria durys Vokietijos bendrovių investicijoms. Vokietijos ekonomika tikrai gaus iš to naudos“, – sakė A. Merkel.

Paklaustas apie Antrojo pasaulinio karo reparacijas iš Vokietijos, K. Mitsotakis kalbėjo diplomatiškai, tačiau pabrėžė, kad Graikija sieks šio klausimo sprendimo.

Šios problemos sprendimas yra „svarbus artimesnei mūsų dviejų šalių integracijai“, sakė jis.
Balandį buvusio premjero Alexio Tsipro Vyriausybė ragino Vokietiją derėtis dėl reparacijų. Tokį raginimą rėmė ir K. Mitsotakio partija „Naujoji demokratija“ (ND). Prieš trejus metus Graikijos ekspertų komisija apskaičiavo, kad reikalaujamos reparacijos gali siekti iki 290 mlrd. eurų.

Kalbėdamas apie migraciją, kuri sukėlė didžiulę įtampą Europos Sąjungoje, K. Mitsotakis tikino, kad Graikija sieks spartinti migrantų sugrąžinimą Turkijai, tuo pačiu gerindama pabėgėlių gyvenimo sąlygas savo šalyje.

A. Merkel savo ruožtu pabrėžė, kad tiek Vokietija, tiek ir Graikija laikosi ES-Turkijos susitarimo dėl migracijos.

„Aš džiaugiuosi, kad vienas iš naujosios Graikijos Vyriausybės prioritetų yra užtikrinti šio susitarimo veiksmingumą“, – sakė Vokietijos kanclerė.