Paklaustas, ar sumokės už R. T. Erdogano skanėsto porciją, V. Putinas atsakė: „Žinoma. Jūs – mano svečias.“

Neilgai trukus internautai pastebėjo, kad ledus lyderiams pardavusi moteris atrodo kažkur labai matyta.

Pasirodo, kad Rusijos prezidentas pirko ledų iš tos pačios pardavėjos ir ankstesnių „MAKS“ parodų metu. Bulvarinio laikraščio „Komsomolskaja Pravda“ paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota, kaip ji parduoda ledų V. Putinui 2017 m.


Pakartotinis moters pasirodymas yra platesnės tendencijos dalis, kurią pastebėjo žiniasklaida ir žiniatinklininkai. V. Putinui pasirodant viešumoje, jį dažnai supa matyti veidai, įskaitant žvejybas Novgorodo srityje ir Kalėdines pamaldas bažnyčioje.

Trečiadienį Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sureagavo į šiuos teiginius, sakydamas: „Aš nesu tikras, ar tai ta pati pardavėja.“

„Į tokius klausimus ne man atsakinėti“, – D. Peskovą citavo naujienų portalas RBC. Jis pridūrė, kad akivaizdu, jog kiekvienais metais aviacijos parodoje dirba tos pačios įmonės.

Kiek vėliau ketvirtadienį Rusijos žiniasklaidoje skelbta, kad paslaptingoji ledų pardavėja, jau antrą kartą „netyčia“ aptarnavusi Rusijos prezidentą Žukovskio Tarptautiniame aviakosminiame salone, taip pat paslaptingai dingo iš parodos po žiniasklaidos sukelto šurmulio.

Laikraščio „Moskovskij komsomolec“ žurnalistams nepavyko rasti nei pardavėjos, nei panašių ledų vagonėlių, nei tų ledų, kuriuos rugpjūčio 27 d. skanavo Rusijos ir Turkijos delegacijų nariai.

Korespondentai atvažiavo į parodą kitą dieną po V. Putino ir R. T. Erdogano apsilankymo joje. Toje pačioje vietoje, tarp kinų paviljono ir Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“, ledų vagonėlio nebebuvo.

Be to, paaiškėjo, kad panašių vagonėlių parodoje visai nėra – ledų pardavėjai vilki kitokią uniformą, o V. Putino nupirktas Vologodsko plombyras „Karvutė iš Korenovkos“ parodoje niekur neparduodamas.

Pokalbiai su pardavėjais nedavė jokių vaisių: visi kaip vienas pareiškė, kad nepažįsta paslaptingosios ledų pardavėjos.

„Prezidentus lydėjo mažiausiai 50–70 asmens sargybinių iš Federalinės apsaugos tarnybos, ir staiga toje „neliečiamoje šventovėje“ atsirado ledų vagonėlis, kuris vėliau paslaptingai dingo“, – rašo žurnalistai, neabejodami, kad V. Putinas jokiu būdu nevalgytų nepatikrintų produktų „iš gatvės“.

V. Putinas su R. T. Erdoganu apžiūrėjo naująjį Rusijos naikintuvą „Su-57“ ir vaikštinėjo po parodą.

„MAKS-2019“ dalyvauja daugiau nei 800 užsienio įmonių. Rusija tikisi, kad paroda padės padidinti rusų gamybos lėktuvų pardavimą.

Prezidentai apžiūrėjo įvairius rusiškus orlaivius, įskaitant keleivinį lėktuvą „MC-21“, sraigtasparnį „Mi-38“ ir amfibinį orlaivį „Be-200“, bei klausėsi ekspertų ir kariškių pasakojimų apie jų charakteristikas.

Praėjusį mėnesį Turkija iš Rusijos gavo pirmąją gynybinės sistemos „S-400“ partiją. Antroji siunta turėtų pasiekti Ankarą kitais metais. Paaiškėjus šiai informacijai, Vašingtonas oficialiai pradėjo šalinti Ankarą iš „F-35“ programos, kurioje Turkija buvo ir gamintoja, ir klientė.