Gaisras į Dapitano miestą plaukusiame laive įsiplieskė prieš aušrą. Kai kurie panikos apimti keleiviai puolė į vandenį, pasakojo vienas nelaimės liudininkas.

Kol kas neaišku, kiek tiksliai keleivių plaukė keltu. Filipinų pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad buvo išgelbėti 102 keleiviai, o du žmonės – 60-metis vyras ir vienerių metų mergaitė – žuvo. Kiek vėliau buvo pranešta apie trečią auką, tačiau tikslesnės informacijos apie ją kol kas nėra.

Pareigūnams bandant nustatyti tikslų dingusių asmenų skaičių, trečiadienį toliau vykdomos paieškos.

Oficialiame sąraše nurodyta, kad keltu plaukė 136 keleiviai, tarp jų 28 vaikai, ir 36 įgulos nariai. Visgi atrodo, kad keleivių laive buvo gerokai daugiau.

Vietos gelbėjimo tarnybų atstovai informavo apie 215 išgelbėtų žmonių. Šis skaičius yra beveik dvigubai didesnis nei nurodė Pakrančių apsaugos tarnyba.

„Panašu, kad daug keleivių nebuvo įtraukti į sąrašą“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas nelaimių valdymo specialistas Dapitano mieste.

Filipinuose, kuriems priklauso daugiau kaip 7 tūkst. salų, dažnai įvyksta skaudžių vandens transporto nelaimių dėl menkai kontroliuojamos laivų techninės būklės ir įprasto perpildymo.