„Šiame gana liūdname įraše aš noriu atsiprašyti bičiulių prancūzų už krizę, kilusią dviejų šalių santykiuose, už isteriškus Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro pareiškimus Prancūzijos, prezidento Emmanuelio Macrono ir jo žmonos adresu“, - sakė P. Coelho.

Sekmadienį vienas iš J. Bolsonaro „Facebook“ sekėjų paliko jo oficialiame puslapyje komentarus apie Prancūzijos pirmosios ponios išvaizdą. Šis žmogus taip pat pasidalijo fotokoliažu, kuriame vaizduojami Brazilijos ir Prancūzijos lyderiai su savo žmonomis. “Dabar suprantama, kodėl Macronas persekioja Bolsonarą“, - skelbė užrašas šalia paveikslėlio. „Prezidente, Macronas jums tiesiog pavydi“, - pridūrė internautas.

Šis komentaras iš oficialios J. Bolsonaro paskyros sulaukė tokio atsakymo: „Nežemink vyruko, cha cha“. Brazilijos prezidento spaudos tarnyba nepatikslino, ar šie žodžiai priklauso pačiam valstybės vadovui, ar kuriam nors iš jo padėjėjų.

Vėliau pirmadienį Bjarice per spaudos konferenciją, skirtą Amazonijos problemoms, E. Macronas apgailestavo dėl Brazilijos lyderio J. Bolsonaro feisbuke pasirodžiusių įrašų, įžeidžiančių Prancūzijos pirmąją ponią, ir pavadino juos „labai nemandagiais“. „Tikiuosi, kad Brazilijos žmonės netrukus turės jų vertą prezidentą“, - pareiškė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)