Keletas žmonių, maudęsi Essexo pusėje esančiuose paplūdimiuose, pasigavo infekciją.

Labiausiai pažeisti trys Essexo paplūdimiai – Clacton, Frinton ir Walton–on–the–Naze. Buvo skubiai išplatinti pranešimai, kad žmonės vengtų lipti į vandenį. Tačiau situaciją suvaldyti ganėtinai sudėtinga, kai paplūdimiuose toks didelis žmonių kiekis.

Net keletas žmonių sekmadienį arba patys kvietėsi greitąją pagalbą, arba vyko į ligoninę teigdami, kad po maudynių jaučiasi blogai.

Essexo policija ir Tendringo savivaldybė paskelbė, kad pradėtas vandens tyrimas ir ieškoma, kas galėjo sukelti žmonėms infekcijas. Kol kas nėra patvirtinta, kad vandenyje gali būti kokia nors bakterija, bet ši galimybė nėra atmetama.

Dauguma žmonių skundėsi tokiais simptomais, tarsi be perstojo jaustųsi springimo jausmas, apimtų bendras kūno silpnumas. Tarp infekciją pasigavusių asmenų yra ir mažamečių vaikų.

Viena poilsiautojų Anne–Marie Mohan paplūdimyje laiką leido su sūnumi Dylanu. Būtent sūnus po maudynių pasijautė prastai, tvirtino, kad jam tarsi darosi sunkiau kvėpuoti.

„Diena, aišku, buvo labai karšta. Pradžioje pagalvojom, kad jis tiesiog perkaito saulėje, todėl ėmė krėsti šaltis ir pasirodė kiti simptomai. Bet netrukus pastebėjome, kad aplink paplūdimį atsirado nemažai medikų. Buvome perspėti, kad panašius simptomus jaučia dar nemažai žmonių ir kad turime stebėti sūnų, ar jam neblogės. Jei blogėtų – skubiai vykti į ligoninę. Aš labiausiai susirūpinau tik dėl to, kad nors visur atsirado perspėjimai, gelbėtojai kalba per mikrofoną, kad nelipti į vandenį, vis tiek niekas į tai nekreipia dėmesio“, – pasakojo mama.

Kita mama Jennifer Handley dieną leido Frintono paplūdimyje, kuomet jos paauglys sūnus pradėjo kalbėti, kad nuplaukus kiek atokiau jaučiasi tarsi degalų kvapas vandenyje.

„Po maudynių jis pradėjo jausti tarsi nuolatinį springimo jausmą gerklėje, pradėjo sunkiai atsikosėti. Pradžioje ir jis pats sakė, kad visa tai gal dėl to, kad aplink žmonės rūkė ir dūmų tvaikas karštyje buvo išties stiprus. Bet po kurio laiko jam vis tiek nepagerėjo. Kai jis bandė giliai įkvėpti, sakė, kad toks jausmas, tarsi plaučiai ne plečiasi, o traukiasi“, – kalbėjo susirūpinusi mama. Jie išvyko tikslintis sveikatos būklės pas medikus.