Per spaudos konferenciją kreipdamasis į „Hizbollah“ lyderį Hassaną Nasrallah B. Netanyahu sakė, „jog jis labai gerai žino, kad Izraelio valstybė labai gerai sugeba apsiginti, taip pat atsilyginti savo priešams“.

„Noriu pasakyti jam ir Libano valstybei, suteikiančiai prieglobstį šiai organizacijai, siekiančia mus sunaikinti – ir tą patį sakau [Kudso pajėgų vadui] Qassemui Soleimani: būkite labai atsargūs dėl savo žodžių ir dar atsargesni – dėl savo veiksmų“, – kalbėjo B. Netanyahu.

Jis taip pat paragino H. Nasrallah „nusiraminti“.

Pastarosiomis dienomis virtinė incidentų smarkiai padidino įtampą tarp Izraelio, Libano, Irano ir Teherano remiamo „Hizbollah“.

H. Nasrallah apkaltino Izraelį sekmadienį organizavus ataką bepilotėmis skraidyklėmis „Hizbollah“ tvirtovėje Beirute ir pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų.

Pasak jo, šis incidentas buvo pirmieji tokio pobūdžio „priešiški veiksmai“ Libane nuo 2006 metų karo tarp „Hizbollah“ ir Izraelio.

Libano prezidentas Michelis Aounas pasmerkė Izraelio dronų ataką kaip „karo paskelbimą“.

Kelios valandos prieš incidentą Beirute Izraelis surengė aviacijos smūgių kaimyninėje Sirijoje – esą siekdamas užkirsti kelią Irano pajėgų išpuoliui prieš žydų valstybę panaudojant bepiločius skraidančius aparatus.

Pirmadienį viena prosiriška palestiniečių grupė apkaltino Izraelį įvykdžius dronų ataką prieš vieną iš jos objektų Libane.

Izraelis yra surengęs šimtus smūgių Sirijoje, esą taikydamasis į Irano ir „Hizbollah“ objektus.

Iranas ir „Hizbollah“, kartu su Rusija, per Siriją krečiantį pilietinį karą rėmė šios šalies prezidentą Basharą al Assadą.

B. Netanyahu yra pažadėjęs neleisti Izraelio pagrindiniam priešininko Irano pajėgoms įsitvirtinti Sirijoje.