Ugniagesiams teko reaguoti į daugiau nei tūkstantį iškvietimų, dauguma jų – dėl nedidelio masto problemų, tokių kaip nukritusios medžių šakos arba užlieti garažai ar rūsiai.

Ispanijos meteorologijos agentūra AEMET per šešias valandas užfiksavo daugiau nei 9300 žaibo išlydžių.

Labiausiai nuo audros nukentėjo Arganda del Rey priemiestis, esantis pietrytinėje sostinės dalyje – čia kruša smogė ypač stipriai. Priemiestis yra natūralioje įduboje, iš abiejų pusių supamas kalnų, ir šios aplinkybės nulėmė tai, jog trijose iš jo pagrindinių gatvių kilo staigus potvynis.

Vandens srovė buvo tokia stipri, kad nešė ne tik lauko baldus, bet ir automobilius.


Likus kelioms valandoms iki audros AEMET paskelbė oranžinį pavojaus perspėjimą, nurodantį didelį pavojų. Be Arganda del Rey priemiesčio audra labiausiai paveikė Valdemoro, Pinto, Rivas, Getafe, Fuenlabrada ir Madrido centrą, leidiniui „El Pais“ pranešė gelbėjimo tarnybos.

Meteorologo Benito Fuentes teigimu, tokios stiprios audros, kaip neseniai praūžusioji, būdingos rugpjūčiui.

Liūtis buvo labai smarki, tačiau tai nėra neįprasta tokiu metų laiku. Vasaros pabaigoje atmosfera nestabili, oras kyla dėl dinaminių priežasčių, ne dėl šilumos. Tai sukelia gana smarkias liūtis ir audras“, – pasakė jis „El Pais“ telefonu.

Dėl smarkios liūties susidaro eismo spūstys, daug kelių buvo užblokuoti.
Audra taip pat sukėlė chaosą požeminiame Madrido metro geležinkelio tinkle – daug traukinių vėlavo arba nevažiavo.

Lėktuvai iš Londono, Turino, Bolonijos ir Dohos, turėję vidurnaktį nusileisti Madrido Barachaso oro uoste, dėl audros buvo priversti apsisukti ir leistis kitame oro uoste, pranešė oro eismo kontrolės centras.

Thelocal.es skelbia, kad Malagos miesto gyventojai tapo neįprasto reiškinio liudininkais – per miestą praūžė tornadas.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip tornadas slenka link Kampiljoso miesto, įsikūrusio kalvose virš Costa del Sol, į šiaurės vakarus nuo Malagos.

Tornadas rovė medžius, pažeidė elektros linijas – kitų nuostolių neužfiksuota.