Iranas neketina susitikti pokalbių su JAV, jie esą įvyktų, jei būtų atšauktos visos sankcijos. „Teheranas niekuomet nenorėjo atominių ginklų“, - pabrėžė H. Rouhani.

Irano užsienio reikalų ministras Javadas Zarifas savo ruožtu vieną sąlyga dėl Irano bendradarbiavimo iškėlė europiečiams, kurie stengiasi išlaikyti branduolinį susitarimą su Iranu. „Mes tik norime galėti parduoti naftą ir gauti savo pinigus“, - sakė jis Vokietijos laikraščiui „Süddeutschen Zeitung“. J. Zarifas paragino branduolinio susitarimo šalis iš Europos – Prancūziją, Vokietiją ir Didžiąją Britaniją – nesileisti įbauginamoms JAV. „JAV negali primesti Europai savo valios, Europa turi į tai reaguoti. Realizmas nereiškia pasiduoti spaudimui“, - kalbėjo ministras.

D. Trumpas vienašališkai pasitraukė iš branduolinės sutarties su Iranu, nes laiko ją nepakankama. Prezidentas tikisi maksimaliu politiniu ir ekonominiu spaudimu priversti Teheraną pakeisti, jo nuomone, agresyvią savo užsienio politiką. Tačiau griežtos ekonominės sankcijos tik dar labiau padidino įtampą.

D. Trumpas pirmadienį Bjarice pareiškė, jog yra geras šansas susitikti su Irano prezidentu. Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas pridūrė, jog per konsultacijas būta naujų poslinkių pavojingoje Irano krizėje, turint omenyje ir D. Trumpo bei H. Rouhani susitikimą ateinančiomis savaitėmis. „Aš manau, kad susitikimas gali įvykti“, - teigė jis.

Pastarąjį kartą dvišalis susitikimas tarp JAV ir Irano lyderių vyko 1977-aisiais. Tada Teherane susitiko JAV prezidentas Jimmy‘is Carteris ir Mohammadas Reza Pahlavis.