Kaip Senato užsienio reikalų komiteto narys, R. Johnsono ketino Rusijoje susitikti su šalies Vyriausybės ir parlamento pareigūnais, amerikiečių verslininkais ir pilietinės visuomenės organizacijomis, skelbia Laisvosios Europos radijas / Laisvės radijas (RFE/RL).

R. Johnsonas yra gerai žinomas savo kritika Vladimiro Putino režimui, senatorius palaikė JAV sankcijų Rusijai įstatymų projektus.

„Kelias, kurį Vladimiras Putinas parinko Rusijai, yra istorinė tragedija. Vietoj laisvų ir sąžiningų rinkimų, teisės viršenybės, Rusijos ekonomikos integracijos į Vakarus, V. Putinas užpuolė Sakartvelą, bandė neteisėtai aneksuoti Krymą ir pradėjo karą Rytų Ukrainoje, kur žuvo tūkstančiai“, – sakoma R. Johnsono pranešime, kuriame jis ir paskelbė apie neišduotą vizą.

Maskva neigia įsitraukusi į Donbaso regione tebevykstantį karą, kuriame nuo 2014-ųjų balandžio žuvo daugiau nei 13 tūkst. žmonių.

R. Johnsonas pasisako už sankcijų Rusijai įvedimą dėl jos vaidmens Donbaso kare ir Krymo okupacijos. Senatorius taip pat palaikė sankcijų projektus dujotiekiui „Nord Stream 2“.

Pernai sausį R. Johnsonas atšaukė kelionę į Rusiją, nes Kongreso delegacijos narė, senatorė Jeanne Shaheen buvo neįleista į šalį. J. Shaheen prašymas išduoti vizą buvo atmestas, nes ji yra įtraukta į Rusijos „juodąjį sąrašą“, taip atsakant į JAV sankcijas, tuo metu aiškino Rusijos ambasada JAV.

„Manipuliacija informacija“

Rusijos URM savo ruožtu tikina, kad R. Johnsonas nesikreipė dėl vizos, tai neva yra melagingos naujienos.

„Tai vadinama manipuliacija informacija. Jis yra juodajame sąraše, įtrauktas atsakant į JAV juodajame sąraše esančius Rusijos atstovus, apie tai jis žinojo jau seniai. Dėl vizos nesikreipė, tačiau pristatė viską taip, lyg jam būtų atsakyta po kreipimosi“, – R. Johnsono situaciją naujienų agentūrai TASS komentavo Rusijos URM.