Piloto lėktuvas prieš kelias dienas sudužo Kalifornijos pakrantės vandenyse.

„Tai buvo mano pirmas skrydis naujuoju lėktuvu, – pasakojo D. Leshas laidai „Today“. – Norėjau nuskristi į Vakarinę pakrantę... nufotografuoti keletą nuotraukų savo socialiniams kanalams ir savo kompanijos socialiniams kanalams, taip pat norėjome nufotografuoti naująjį lėktuvą.“

Deja, lėktuvas staiga prarado visas galias.


„Bandžiau kaip įmanoma operatyviau išspręsti šią problemą, – prisimena jis. – Žinojau, kad turiu tik 30 sekundžių, o mes buvome dideliame aukštyje.“

Pasak piloto, po to, kai išbandė visus būdus atgaivinti variklį, bet nesėkmingai, jis tiesiog pasistengė pasiekti optimalų sklendimui greitį ir nuleido lėktuvą į vandenį.

D. Leshas nufilmavo save ir savo keleivę vandenyje tarp lėktuvo nuolaužų.

„Mes plūduriuojame Ramiajame Vandenyne ant improvizuotų plūdurų – pasigaminome juos iš sėdynių pagalvių ir langų užuolaidėlių. Vanduo šaltokas, bet mes sveiki. Tikimės, kad greitai kas nors mus pastebės ir atvyks gelbėti“, – sako D. Lešas vaizdo įraše.

Katastrofos metu D. Leshas sugebėjo padaryti ne vieną vaizdo įrašą, kuriuos paskelbė socialiniuose tinkluose iškart po lėktuvo sudužimo.

D. Lesho asmeninėse paskyrose ir jo kompanijos socialinėse paskyrose yra nemažai triukų įrašų, tad lėktuvo sudužimo įrašas paskatino diskusiją, ar tik katastrofa nėra surežisuota.

„Suprantu, kodėl žmonės gali prieiti prie tokios išvados žiūrinėdami mano įrašus socialiniuose tinkluose ir mano instagramo paskyroje, – pasakė D. Leshas. – Bet nors truputį į tai įsigilinus, pagalvojus bent kelias sekundes, visiškai akivaizdu, kad lėktuvo sudužimas nebuvo suplanuotas.“

„Mano lėktuvas tobulos būklės, aš jį noriu parduoti. Vargu ar logiška būtų manyti, kad noriu atsikratyti lėktuvu ir sudaužyti jį vandenyne. Jei taip būčiau planavęs, bent jau būčiau į lėktuvą paėmęs gelbėjimosi liemenes“, – pakomentavo D. Leshas.

„Nesu suinteresuotas rizikuoti savo gyvybe dėl kompanijos reklamos ar kelių papildomų sekėjų instagrame. Tai tiesiog neverta.“

D. Leshas taip pat paaiškino, kodėl katastrofos metu griebėsi mobiliojo telefono – pasak jo, jis manė, kad telefonas jiems padės išsigelbėti.

„Telefonas neabejotinai padėjo pakrantės apsaugos patruliams mus rasti ir išgelbėti“, – paaiškino jis.

Ir D. Leshas, ir jo keleivė per katastrofą nenukentėjo – atsipirko keliais medūzų nudeginimais.