Tai jau dešimtas toks nužudymas šiais metais.

Nevitho Condeso Jaramillo kūnas „buvo rastas šeštadienio rytą... su aštriu daiktu padarytais sužeidimais“, nurodė valstijos prokuroras. Dėl šio įvykio pradėtas tyrimas.

42 metų N. Condesas Jaramillo vadovavo vienam vietos naujienų portalui Techupilke ir taip pat buvo laidų vedėjas vietinėje radijo stotyje.

Organizacija „Žurnalistai be sienų“ (RSF) skelbia, kad žurnalisto artimieji nurodė, jog N. Condesas Jaramillo sulaukė grasinimų pernai birželį ir lapkritį.

Dėl to jis prašė federalinių apsaugos priemonių. Tačiau, anot giminaičių, galiausiai jis nusprendė nebetęsti apsaugos proceso dėl su tuo susijusių biurokratinių procedūrų, nurodo RSF.

Nacionalinė žmogaus teisių komisija (CNDH) pasmerkė šią žmogžudystę ir paragino atlikti tyrimą ir nubausti už jį atsakingus asmenis.

„Smurtas prieš žurnalistus, visomis jo formomis, yra viena iš kliūčių mūsų šaliai tapti stipresne demokratija“, – nurodė CNDH.

RSF reguliariai Meksiką priskiria prie tokių karo paveiktų šalių kaip Sirija ir Afganistanas, kurios yra pavojingiausios pasaulyje šalys žurnalistams. Nuo 2000 metų Meksikoje buvo nužudyti maždaug šimtas žurnalistų. Šalyje yra gajus smurtas, siejamas su prekyba narkotikais, ir politinė korupcija, ir daugelis žmogžudysčių lieka neištirtos.