Gruzijos žmogaus teisių švietimo ir stebėjimo centras (EMC) auką įvardija kaip Zelimchaną Changošvilį. Pasak vokiečių prokurorų, vyrui buvo 40 metų.

Dėl penktadienį Mažajame Tirgarteno parke įvykdyto nužudymo suimtas 49 metų įtariamasis iš Čečėnijos. Žudikas prie į mečetę einančios aukos privažiavo dviračiu iš už nugaros, dukart į jį šovė ir nuvažiavo. Vienas liudininkas sakė, kad tai buvo panašu į „egzekuciją“.

„Changošvilis mirė įvykio vietoje nespėjus atvykti greitajai pagalbai“, – pranešime sakė EMC.

Policijos narai vėliau šalia esančioje Šprė upėje rado pistoletą „Glock“, peruką ir dviratį, skelbia Vokietijos laikraštis „Bild am Sonntag“. Dienraštis „Tagesspiegel“ rašo, kad įtariamojo namuose buvo rasta didelė pinigų suma.

Kaip pranešama, nužudytasis buvo antrojo Čečėnijos karo (1999–2009) veteranas ir vėliau prisijungė prie Gruzijos kovos su terorizmu dalinio. 2012 metais jo dalinys dalyvavo operacijoje prieš kovotojus, kurie laikė įkaitų Lopotos tarpeklyje pasienyje su Dagestanu.

Vokietijos spauda spėja, kad vyras buvo nužudytas iš keršto už jo karinę praeitį.

Vienas iš Z. Changošvilio sūnų sakė, kad iš viso penkis vaikus turintis vyras anksčiau išgyveno keturis mėginimus jį nužudyti. Vėliausias buvo įvykdytas 2015 metais Tbilisyje.

Kaip praneša EMC, 2015-ųjų gegužę Tbilisyje „nežinomi žmonės šovė į jį aštuonis kartus, kai Changošvilis vairavo, tačiau jam atsitiktinai pavyko išvengti mirties“.

„Changošviliams teko palikti Gruziją ir prašyti prieglobsčio kitoje šalyje“, – priduriama EMC pranešime.

Pastaruosius kelerius metus vyras ir jo šeima gyveno Berlyne turėdami kitas tapatybes.

„Bild am Sonntag“ rašo, kad Vokietijos policija dėl kol kas nežinomų priežasčių taip pat buvo įtraukusi nužudytąjį į potencialių islamo kovotojų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)