„Visiškai įmanoma, kad Trumpas kaip svečia pakvies Vladimirą Putiną į G-7 viršūnių susitikimą kitais metais“, – pranešė agentūra.

JAV lyderis patvirtino, kad G-7 šalių lyderiai aptarė galimybę sugrąžinti Rusiją į galingųjų pasaulio valstybių klubą. Tačiau jis sakė nežinantis, ar Maskva grįš.

Kaip rašo „Bloomberg“, „galimas [Rusijos] sugrįžimas į grupę – diskusijų tema, tačiau europiečiai pareiškė, kad pirmiausia būtina sureguliuoti krizę Ukrainoje“.

Rusija prie galingųjų valstybių klubo prisijungė 1997-aisiais, tačiau po 2014 metais įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos buvo iš jo pašalinta.

Rusijos vadovas V. Putinas taip pat kaltinamas stovįs už virtinės Kremliaus kritikų nužudymų Didžiojoje Britanijoje bei kitur Europoje, taip pat dėl bandymo paveikti 2016 metų JAV prezidento rinkimus, kuriuose D. Trumpas netikėtai iškovojo pergalę.

G-7 priklausančių Didžiosios Britanijos, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Japonijos ir JAV lyderiai dalyvauja rugpjūčio 24–26 dienomis vykstančiame susitikime Prancūzijos kurorte Bjarice.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)