Kaip pranešama, į kalinių sąrašą gali būti įtraukti pernai lapkritį Kerčės sąsiauryje sulaikyti 24 ukrainiečių jūreiviai, bet ukrainiečių režisieriaus Oleho Sencovo ir Rusijos žurnalisto Kirilo Vyšinskio jame nebus.

„Rusijos Federacijos ir Ukrainos valdžia aktyvavo apsikeitimo kaliniais procesą. Kaip leidiniui pranešė informuoti šaltiniai, iki mėnesio pabaigos į gimtinę gali grįžti per 60 rusų ir ukrainiečių, kurie iki šiol buvo areštuoti. Tarp jų, leidinio duomenimis, gali būti visi ukrainiečių jūreiviai, sulaikyti pernai lapkritį Kerčės sąsiauryje“, – rašoma straipsnyje.

„Kommersanto“ šaltiniai teigia, kad Maskva Kijevui perduos 33 asmenis, Ukraina Rusijai irgi perduos 33 kalinius.

Vis dėlto šis apsikeitimas nepalies režisieriaus O. Sencovo, žinomiausio ukrainiečių politinio kalinio, kuris atlieka 20 metų laisvės atėmimo bausmę vienoje Rusijos kolonijoje už „teroro atakų“ planavimą Kryme, kurį 2014-aisiais aneksavo Maskva.

„Kas dėl naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiojo redaktoriaus Kirilo Vyšinskio, jis pats atsisakė dalyvauti apsikeitime. Valstybės išdavyste Ukrainos valdžios kaltinamas žurnalistas siekia būti išteisintas ir paleistas į laisvę“, – rašo „Kommersantas“.

Pasak leidinio, tikslios apsikeitimo kaliniais datos neskelbia nė viena pusė. Veikiausiai jis įvyks iki šio mėnesio pabaigos.