„Kalbėjausi su savo dviem gerais draugais Indijos ministru pirmininku (Narendra) Modi ir Pakistano ministru pirmininku (Imranu) Khanu apie prekybą, strategines partnerystes ir, svarbiausia, (raginau) Indiją ir Pakistaną mėginti sumažinti įtampą Kašmyre“, – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Sunki padėtis, bet geri pokalbiai!“ – pridūrė jis.

Naujasis Delis rugpjūčio 5-ąją panaikino Kašmyro turėtą autonomiją ir įvedė tiesioginį valdymą. Šalies centrinei vyriausybei baiminantis protestų ir neramumų, regione buvo įvesta komendanto valanda.

N. Modi vyriausybė taip pat apribojo regione judėjimo laisvę ir išjungė interneto bei telefono ryšį.

Kašmyro regionas, kuriame dauguma gyventojų yra musulmonai, jau seniai kursto nesantaiką tarp Indijos ir Pakistano. Abi šalys reiškia pretenzijas į šią teritoriją nuo pat 1947 metų, kai jos paskelbė nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos.

Anksčiau šiais metais abi varžovės vėl buvo priartėjusios prie didelio konflikto po vasarį įvykdyto kovotojų išpuolio Indijos kontroliuojamoje Kašmyro dalyje, už kurį atsakomybę prisiėmė viena Pakistane veikianti grupuotė. Po šios atakos abi šalys apsikeitė aviacijos smūgiais.