Per bendrą su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu spaudos konferenciją Bregansono forte, Rusijos prezidentas sakė, kad per derybas Prancūzijoje bus svarstoma ir padėtis Donbase. „Aš informuosiu poną (Prancūzijos) prezidentą apie savo pastaruosius kontaktus su naujuoju Ukrainos prezidentu (Volodymyru Zelenskiu)“, - pareiškė Rusijos prezidentas.

„Čia esama tam tikrų dalykų, kuriuos galima svarstyti ir kurie kelia tokį... atsargų optimizmą“, - teigė V. Putinas.

Prancūzijos prezidentas E. Macronas pirmadienį pareiškė, kad Ukrainoje prezidentu išrinkus Volodymyrą Zelenskį atsivėrė „reali galimybė“ atkurti taiką šioje šalyje.

„Yra reali galimybė užbaigti konfliktą, vykstantį penkerius metus“, – E. Macronas sakė prasidėjus jo deryboms su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, išreiškusiu „atsargų optimizmą“ dėl V. Zelenskio.

V. Zelenskiui pradėjus eiti Ukrainos prezidento pareigas, V. Putinas jau du kartus telefonu kalbėjosi su Ukrainos lyderiu. Pokalbiai įvyko liepos 11-ąją ir rugpjūčio 7-ąją. Jie, be kita ko, buvo skirti padėčiai Ukrainos pietryčiuose, į nelaisvę paimtų piliečių grąžinimui, darbui Normandijos formatu ir Minsko susitarimų realizavimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)