Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pareiškė radusi Amosą Dovą Silverį „viename iš mūsų šalies regionų“ ir nurodė, kad jis artimiausiu metu bus išduotas Izraeliui.

SBU taip pat pranešė sulaikiusi tris savo darbuotojus, kurie, kaip įtariama, padėjo A. D. Silveriui pabėgti iš Kijevo Boryspylio oro uosto, vykstant jo ekstradicijos procesui.

Izraelio policija penktadienį pareiškė, jog Kijevas informavo, kad A. D. Silveris „pabėgo nuo ukrainiečių [pareigūnų] palydos“.

Kijevo prokuratūra nurodė, jog įtariamasis ketvirtadienį buvo miesto Boryspilio oro uoste, iš kur turėjo būti išskraidintas į Izraelį, bet vyriškis pabėgo nuo jį prižiūrėjusių saugumo tarnybos pareigūnų ir „dingo“.

A. D. Silveris buvo sulaikytas kovą. Jis kaltinamas pasinaudodamas šifruoto susirašinėjimo programėle „Telegram“ vadovavęs prekybos narkotikais tinklui, turėjusiam ryšių Jungtinėse Valstijose, Ukrainoje, Izraelyje ir Vokietijoje.

Izraelio policija tuomet sakė, kad jo gauja uždirbo „šimtus milijonų“ šekelių (dešimtis milijonų eurų).

A. D. Silveris Izraelyje sukūrė elektroninę narkotikų prekyvietę „Telegrass“.

Izraelis yra leidęs eksportuoti medicinines kanapes, tačiau marihuanos auginimas ir pardavinėjimas rekreaciniams tikslams tebėra baudžiamasis nusižengimas.

2017 metais Viešojo saugumo ministerija iš dalies dekriminalizavo marihuanos vartojimą rekreaciniais tikslais: pirmą kartą nusižengusiems šalyje vietoj baudžiamosios atsakomybės skiriamos baudos arba gydymas.

Pasak Izraelio policijos, A. D. Silveris ir jo įtariami bendrininkai prekiavo ne vien marihuana, bet ir ekstaziu, LSD, kokainu ir kitais narkotikais.