Denalio nacionalinio parko ir draustinio vadovas Denalio parko kelią 30 mylioje uždarė visam eismui. Tai vienintelis kelias, kertantis šį milžinišką parką.

Nacionalinė parkų tarnyba paskelbtame pranešime nurodė, jog tikisi, kad kelias bus vėl atidarytas šeštadienį.

Tačiau penktadienio vakare vienas parko pareigūnas pareiškė, jog kelias galėtų būti vėl atidarytas greičiau.

„Pagrindinė sritis, į kurią jie yra sutelkę dėmesį, yra Įvairiaspalvė perėja (angl. Polychrome Pass), – vietos leidiniui „The Fairbanks Daily News-Miner“ pareiškė parko laikinasis atstovas ryšiams su visuomene Paulas Olligas. – Esame tikri, jog sąlygos gerėja, ir jau šįvakar turėtume atlaisvinti vieną kelio juostą, kad iš Toklato galėtų pravažiuoti autobusai ir būtų evakuoti visi žmonės.“

Parko tarnyba pranešė, jog pareigūnai stengiasi užtikrinti įstrigusių turistų saugumą ir patogumą. Žmonės maršrutiniais autobusais suvežami į Toklato poilsio aikštelę, o kelininkų komandos toliau tvarko pavojingas kelio vietas.

Dėl panašių purvo srautų praėjusią savaitę šiame kelyje buvo vienai dienai apribotas eismas. Nuo to laiko tęsėsi stiprios liūtys, dėl kurių kelias yra pažliugęs, o aplinkinė tundra yra prisotinta vandens.

Taip pat penktadienį Aliaskos geležinkelių operatorė „Alaska Railroad“ pranešė sustabdžiusi traukinių eismą šiaurinėje parko dalyje, nes pakilus vandens lygiui Nenanos upėje buvo apgadinta atraminė siena.

Keleivių ir krovinių vežimas traukiniais per šį rajoną bus atnaujintas ne anksčiau pirmadienio vakaro, pranešė bendrovė.