Talibanas šios informacijos oficialiai nekomentavo, bet tarp talibų kovotojų per programėlę „WhatsApp“ buvo išplatintas šį teiginį patvirtinantis neoficialus pranešimas, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

Išpuolis buvo surengtas opiu metu – manoma, kad talibai ir Vašingtonas šiuo metu baigia derinti susitarimą, turintį užbaigti Amerikos karą Afganistane.

Neramios Beludžistano provincijos policijos vadas Mohsinas Hassanas Buttas (Mohsinas Hasanas Butas) sakė, kad bomba buvo detonuota per atstumą Kučlako mieste.

„Aukų yra keturios... dar 23 sužeisti“, – AFP sakė policijos pareigūnas Abdul Razzaqas Cheema (Abdul Razakas Čima).

Vienas aukšto rango Beludžistano provincijos vyriausybės šaltinis patvirtino, kad tarp žuvusiųjų yra Ahmadullah Azkhundzada (Ahmadula Azchundzada), Talibano lyderio Haibatullah Akhundzados (Haibatulos Achundzados) brolis.

„Patvirtinta, kad jis yra Haibatullah brolis“, – AFP sakė šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo, nes jis nebuvo įgaliotas kalbėtis su žiniasklaida.

Du Talibano šaltiniai – Beludžistano provincijos sostinėje Kvetoje ir prie sienos su Afganistanu esančiame Čamane – irgi sakė, kad Ahmadullah žuvo.

„Sprogimas driokstelėjo, kai Hafizas Ahmadullah skelbė pamokslą. Hafizas Ahmadullah žuvo“, – sakė vienas iš šaltinių.

Sandemano ligoninės paskelbtame žuvusiųjų ir sužeistųjų sąraše irgi minimas „Hamdullah, maulavio Mohammado Khano (Mohamado Chano) sūnus“.

Talibano ekspertas Rahimullah Yusufzai (Rahimula Jusufzajus) sakė, kad prie atakos taikiniu tapusios mečetės veikiančiai medresei (dvasinei seminarijai) anksčiau formaliai vadovavo Talibano lyderis Haibatullah.

„Kai jis tapo emyru, jis paliko šią vietą“, – AFP aiškino R. Yusufzai.

„Jo jaunesnis brolis... vadovavo medresei. Kiek žinome, jis buvo nužudytas“, – pridūrė ekspertas.