„Nuo šiol už Europą kovosiu visomis išgalėmis. Kovosiu už Europos vertybes: taiką, žmogaus teises, stiprias demokratines santvarkas ir sveiką planetą“, – tviterio paskyroje rašė krikščionių demokratų partijos ilgametė narė.

Po to, kai Europos šalių vadovai paskelbė apie gana netikėtą U. von der Leyen kandidatūrą, Europos Parlamentas nedidele persvara ją išsirinko, kad buvusi Vokietijos gynybos ministrė pakeistų dabartinį Europos Komisijos vadovą Jeaną Claudą Junckerį. Pareigas U. von der Leyen perims lapkritį.

Siekdama pritraukti kai kurių parlamentarų balsus, naujoji Europos Komisijos vadovė blokui pažadėjo kelias naujas iniciatyvas, tarp jų ir siūlymo iki 2050 m. pasiekti visišką klimato neutralumą.

U. von der Leyen taip pat padėkojo Gynybos ministerijai, kuriai vadovavo daugiau nei penkerius metus, už įsimintiną ketvirtadienio atsisveikinimą, apibūdindama ceremoniją kaip „ypatingą dėkingumo ir pasididžiavimo akimirką“.

Be kitų dalykų, ceremonijos metu ji paprašė, kad kariuomenės orkestras sugrotų simbolinę Vokietijos roko grupės „Scorpions“ baladę „Wind of Change“, kuri buvo sukurta Berlyno sienos griuvimo ir miesto suvienijimo laikais.