Jo žiniomis, Turkijos karinių oro pajėgų karininkas perbėgo į Graikijos teritoriją pirmadienį ir paprašė politinio prieglobsčio. Jis buvo sulaikytas Kalimno saloje Egėjo jūros pietryčiuose. Preliminariais duomenimis, karininkas atvyko į Graikijos salą, kad „pasislėptų nuo (Turkijos prezidento Recepo Tayyipo) Erdogano vyriausybės“.

„Kaip karininkas atsidūrė Kalimne, kol kas nežinoma“, - pažymi portalas. Pasak jo, Graikijos informacijos tarnyba (žvalgyba ir kontržvalgyba) informuota apie incidentą.

Graikijos žinybos šios informacijos kol kas oficialiai nepatvirtino.

2016 metų liepą į Graikiją pabėgo aštuoni turkų kariškiai, kurie, pasak Turkijos pareigūnų, prisidėjo prie nesėkmingo mėginimo įvykdyti perversmą tų pačių metų liepos 15 d. Į Graikiją jie atskrido kariniu sraigtasparniu.

Kiekvienas iš jų buvo nuteistas kalėti du mėnesius už neteisėtą patekimą į Graikijos teritoriją. Netrukus teismas pakeitė nuosprendį lygtine bausme atidedant jos vykdymą trejiems metams, paskui teismo instancijos atsisakė išduoti kariškius, nusprendusios, kad tėvynėje jie negali tikėtis teisingo teismo, jiems gresia kankinimai ir mirtis.

2018 metų gegužę visi aštuoni turkai buvo paleisti, kadangi baigėsi maksimalus laikymo be teismo terminas.

Turkija kaltina pabėgusius kariškius pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius, tarp jų – pasikėsinimas į šalies prezidentą, mėginimas nuversti vyriausybę, parlamentą, konstitucinę santvarką. Ankara tris kartus prašė juos išduoti, bet Graikija visus prašymus atmetė.