Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė dekretą, kuriuo buvo užblokuotas Venesuelos valdžios institucijų turtas JAV jurisdikcijoje, į šį sąrašą įtraukiant Venesuelos centrinį banką ir valstybinę naftos kompaniją PDVSA. Sankcijos taip pat gali būti pritaikytos asmenims iš kitų šalių, teikiantiems paramą, prekes ar paslaugas į jų sąrašą įtrauktoms Venesuelos institucijoms ar įmonėms.

Anot N. Maduro, Venesuela privalo į šias sankcijas reaguoti padidindama gamybą.

„Mes turime kurti savus klestėjimo šaltinius... padidinti PDVSA efektyvumą, padidinti naftos gavybą. Jei esame pajėgūs gavybą padidinti iki daugiau kaip 1 mln. barelių per parą, tai ar negalime pasiekti dukart didesnės? Nafta – tai Venesuelos turtas investavimui į sveikatos apsaugą, švietimą, būstą, maistą“, – kalbėdamas mitinge prieš JAV sankcijas savo šalininkams pabrėžė N. Muduro.

JAV griežtina sankcijas tuo metu, kai N. Maduro siekia įtvirtinti savo valdžią po to, ką Karakasas pavadino nepavykusiu Venesuelos opozicijos lyderio Juano Guaido (Chuano Gvaido) valstybės perversmo mėginimu.

J. Guaido, kuris yra opozicijos kontroliuojamos Nacionalinės Asamblėjos lyderis, Venesuelos prezidentu pripažįsta JAV ir daugiau nei 50 kitų šalių.