Savo nepasitenkinimą Pakistano vyriausybės vadovas tviteryje išsakė tarp Pakistano ir Indijos tvyrant didelei įtampai dėl padalinto Kašmyro regiono po to, kai Indijos hinduistų nacionalistų vyriausybė praėjusią savaitę panaikino savo kontroliuojamos Kašmyro dalies autonomiją ir įvedė centrinį valdymą bei paskelbė ypatingąją saugumo padėtį. Argumentuojant terorizmo grėsme čia taip pat buvo dislokuoti dešimtys tūkstančių karių.

Regione neveikia internetas ir telefono ryšys bei galioja komendanto valanda, nes valdžia baiminasi neramumų.

I. Khanas sekmadienį tviteryje pareiškė, kad „hinduistų viršenybės ideologija, kaip nacių arijų viršenybės ideologija, nesustos“ Kašmyre. Delio sprendimą jis pavadino „A. Hitlerio gyvybinės erdvės hinduistų viršenybės versija“, kuri prives prie „musulmonų persekiojimo Indijoje ir galiausiai pavers Pakistaną taikiniu“.

„Tai yra mėginimas keisti Kašmyro demografinę padėtį per etninį valymą. Pagrindinis klausimas yra, ar pasaulis stebės ir nuolaidžiaus, kaip jie tai darė su A. Hitleriu Miunchene“, – pareiškė Pakistano premjeras.

Jis konkrečiai turėjo omeny „Rashtriya Swayamsevak Sangh“ (RSS) – ultrahinduistų nacionalistų savanorių judėjimą, kuris yra laikomas Indijos premjero Narendros Modžio valdančiosios partijos Bharatiya Janata“ pagrindine organizacija.

Į Kašmyrą teises taip pat reiškiantis Pakistanas, protestuodamas dėl Naujojo Delio veiksmus, išsiuntė iš šalies Indijos ambasadorių ir sustabdė visą prekybą su kaimyne.

N. Modi sakė, kad branduolinių ginklų turintis Pakistanas naudojosi Kašmyro specialiuoju statusu „kaip ginklu prieš šalį, siekdamas kurstyti kai kurių žmonių nusistatymą“ prieš Indijos valstybę.

Neramus Kašmyro regionas yra padalytas tarp Indijos ir Pakistano nuo pat britų valdymo pabaigos 1947 metais, bet abi šalys iki šiol reiškia teritorines pretenzijas į visą buvusią Himalajų karalystę ir dėl šios teritorijos dukart kariavo.