Mažiausiai 13 žmonių žuvo ir dar 16 dingo per incidentą Vendžou miesto apylinkėse, nurodė valstybinė televizija CCTV.

„Smarki liūtis sukėlė žemės nuošliaužą nuo kalno, užtvenkusią apačioje tekančią upę“, – sakoma pranešime.

Susidariusi patvanka vėliau pratrūko, ir žemyn nusirito galingas vandens srautas, šluodamas viską savo kelyje.

Audra taip pat daug kur nutraukė elektros tiekimą, išvartė tūkstančius medžių ir privertė evakuotis daugiau kaip milijoną žmonių.

Taifūnas pasiekė sausumą ties Venlingo miestu, o tuo metu jo vėjų greitis siekė 187 km per valandą. Prognozuojama, kad sistema toliau slinks palei rytų pakrantę Šanchajaus link, nurodė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Numatoma, kad smarkios liūtys tęsis Šanchajaus apylinkėse, taip pat rytinėse Anhujaus, Fudziano, Dziangsu ir Džedziango provincijose. Tarnybos perspėja apie galimus staigius potvynius, purvo ir žemės nuošliaužas.

Vien Džedziango provincijoje buvo atšaukta beveik 300 skrydžių, tai pat sustabdytas keltų ir traukinių eismas.

Šanchajuje daugiau kaip ketvirtis milijono žmonių buvo perkelti į saugesnius prieglobsčius. Mieste taip pat buvo sustabdytas greitųjų traukinių ant magnetinės pagalvės, kursuojančių į vieną iš oro uostų, eismas.

Kinija penktadienį paskelbė aukščiausio lygio – raudonąjį – pavojų dėl atslenkančios audros. Šeštadienį ryte, vėjui pradėjus silpnėti, pavojaus lygis buvo sumažintas iki oranžinio.

Penktadienį taifūnas praslinko virš Taivano šiaurio galo. Saloje buvo sužeisti devyni žmonės, tūkstančiai namų laikinai buvo likę be elektros, atšaukta daugiau kaip 500 skrydžių.

Pernai rugsėjį taifūnas „Mangkhut“ smarkiai nuniokojo Honkongą ir Makao, o vėliau pasiekė žemyninę Kiniją, kur teko evakuoti daugiau kaip 2 mln. žmonių. Anksčiau ta audra nusinešė 59 žmonių gyvybes Filipinų šiaurėje.