Gynybos pareigūnai Seule nurodė, kad ryte netoli šiaurės rytinio miesto Hamhingo veikiausiai buvo paleistos dvi mažo nuotolio balistinės raketos, nuskriejusios 400 km ir nukritusius į jūrą tarp Korėjos pusiasalio ir Japonijos.

Toks paleidimas buvo jau penktas per pastarąsias dvi savaites. Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) vadina juos „griežtu perspėjimu“ dėl Vašingtono ir Seulo bendrų karinių pratybų, prasidėjusių prieš kelias dienas.

D. Trumpas neseniai pareiškė, kad pritaria Kim Jong Uno pozicijai dėl šių pratybų, tačiau labiau dėl finansinių, o ne karinių priežasčių.

Prezidentas ne kartą kalbėjo apie savo artimus asmeninius ryšius su Kim Jong Unu, Vašingtono administracijai stengiantis atgaivinti įstrigusias denuklearizacijos derybas su Šiaurės Korėja.

„Vakar gavau labai gražų laišką nuo Kim Jong Uno, – penktadienį sakė D. Trumpas. – Tai buvo labai teigiamas laiškas.“

„Jis nėra patenkintas karinėmis pratybomis. Man jos irgi niekada nepatiko. Niekada nebuvau [jų] gerbėjas. Ir žinote ką? Man nepatinka už jas mokėti“, – aiškino prezidentas.“

Praėjus kelioms valandoms po naujausio raketų bandymo Baltieji rūmai šios žinios kol kas niekaip nekomentavo.

„Glaudžiai tariamės su sąjungininkai Japonijoje ir Pietų Korėjoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas aukšto rango administracijos pareigūnas.

Kadangi bendros karinės pratybos tebevyksta ir tęsiasi kariniai manevrai Šiaurės Korėjoje, išlieka „didelė“ tikimybė, kad bus paleista daugiau raketų, sakoma Pietų Korėjos kariuomenės jungtinio štabų vadų komiteto pranešime.

„Mūsų kariuomenė stebi padėtį, jeigu įvyktų papildomų paleidimų, ir išlieka pasiruošusi“, – pridūrė kariškiai.