Rugpjūčio 7 d. Rusijos oro transporto įmonei „Globus“ priklausantis lėktuvas „Boeing-738“ (registracijos kodas VQBMG) gavo „Ukraeroruch“ leidimą naudotis Ukrainos oro erdvės dalimi, patenkančia į Lvovo rajono skrydžių valdymo centro valdomą zoną. Šią informaciją pateikė „Ukraeroruch“ spaudos tarnyba.

Tarnybos teigimu, lėktuvas „Boeing-738“, skridęs reisu GLP636 iš Bario (Italija) į Maskvą (Rusijos Federacija), gavo leidimą įskristi į Ukrainos teritoriją, kad išvengtų perkūnijos.

„Lėktuvas „Boeing-738“ į Ukrainos oro erdvę įskrido 15.07 val. ir išskrido 15.33 val.“, – nurodoma pranešime.

Spaudos tarnyba patikslino, kad pavojingų meteorologinių reiškinių išvengimo atvejais (jeigu bandant išvengti pavojingo meteorologinio reiškinio neįskridus į Ukrainos oro erdvę iškyla avarinės situacijos grėsmė) lėktuvams, įskaitant užregistruotus Rusijos Federacijoje, gali būti duotas leidimas įskristi į Ukrainos oro erdvę.

„Mes veikėme vadovaudamiesi tarptautiniais standartais ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados sprendimu dėl „Ukraeroruch“ valdomų skrydžių saugumo, siekiant užtikrinti saugų oro transporto priemonių judėjimą ir išvengti avarinių situacijų skrydžio metu. „Ukraeroruch“, kaip nacionalinei oro navigacijos paslaugų teikėjai, lėktuvų saugumas skrydžio metu Ukrainos oro erdvėje išlieka prioritetu“, – paaiškino „Ukraeroruch“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Docenko.

Nuo 2015 m. spalio 25 d., reaguodama į Rusijos oro linijų bendrovių atliekamus nelegalius skrydžius į Krymą, Ukraina nutraukė skrydžius į Rusiją ir iš jos.