„FBK ir štabų sąskaitos užblokuotos“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ji.

Atstovė nurodė, kad taip pat buvo užblokuotos darbuotojų, kuriuos tyrėjai tikrino nelegalių lėšų legalizavimo byloje, asmeninės sąskaitos.

„Teismo sprendimu taikoma laikinoji apsaugos priemonė – FBK ir kai kurių darbuotojų sąskaitų su 75 mln. rublių (1 mln. eurų) areštas. Tai ta suma, kurią laiko „išplauta“ (ne milijardas, kaip rašo Tyrimų komitetas). Štabų sąskaita išvis šioje byloje nefigūruoja, ji užblokuota šiaip sau!“ – parašė K. Jarmyš.

Sprendimas priimtas Rusijoje taikant griežtas priemones prieš opoziciją, įskaitant įkalinimo bausmę A. Navalnui ir tūkstančių žmonių sulaikymą per virtinę mitingų Maskvoje, surengtų reikalaujant laisvų ir teisingų rinkimų.

FBK yra paskelbęs tyrimų ataskaitų apie Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimų figūrų, įskaitant premjerą Dmitrijų Medvedevą, prabangų gyvenimą.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad FBK teisininkai Viačeslavas Gimadis, Aleksandras Pomazujevas ir Jevgenijus Zamiatinas bus apklausti Tyrimų komitete po kratų pagal baudžiamąją bylą dėl neteisėtų pajamų legalizavimo.

Anksčiau ketvirtadienį tyrėjai atliko kratas FBK teisininkų namuose ir fondo biure pagal baudžiamąją bylą dėl 1 mlrd. rublių, kuriuos galimai neteisėtai gavo kiti asmenys, legalizavimo.

Fondas savo interneto svetainėje kviečia jam aukoti.

Teisinis projektas „Apologija protesta“ pažymėjo, kad nurodytoji suma neminima dokumentuose, kuriuos per kratas galėjo pamatyti FBK darbuotojų advokatai.

Bylą tiria Rusijos tyrimų komiteto centrinis aparatas.

„Šiuo metu vyksta kratos, sulaikomi žmonės pagal „pinigų plovimo bylą“, – fondo interneto svetainėje parašė A. Navalno padėjėjas Leonidas Volkovas.

Svetainėje paskelbta saugumo kameros nufilmuota medžiaga, kurioje matyti tyrėjai ir kaukėti sargybiniai FBK biure ketvirtadienio rytą.

Opozicijos pastarojo meto protestai yra vieni didžiausių nuo 2012 metų, kai V. Putinas sugrįžo į Kremlių.

Demonstrantai protestuoja prieš Maskvos atsisakymą leisti sostinės parlamento rinkimuose rugsėjo mėnesį dalyvauti garsiems, A. Navalną remiantiems opozicijos kandidatams.

A. Navalnas šiuo metu Maskvoje atlieka 30 parų laisvės atėmimo bausmę už raginimus dalyvauti masiniame proteste. Praėjusio mėnesio pabaigoje jis iš kalėjimo buvo nuvežtas į ligoninę dėl įtartinų simptomų, apibūdintų kaip „ūmi alerginė reakcija“.

Tačiau jo gydytoja sakė, kad jis galėjo būti „apnuodytas“ nenustatyta toksiška medžiaga.

Opozicija šį šeštadienį planuoja naują didelį protestą Maskvoje.