Ministerija pranešė apie du žuvusiuosius ir šešis sužeistuosius. Tuo metu RIA šaltinis skelbia, kad nukentėjo 15 žmonių.

„Yra sužeistųjų“, – agentūrai TASS sakė regiono administracijos vadovas Igoris Orlovas.

Jis pridūrė, kad į įvykio vietą išsiųstos gelbėjimo tarnybos.

Manoma, kad gaisras ir sprogimai kilo kariniame dalinyje, esančiame netoli Nionoksos kaimelio, Archangelsko srities šiaurinėje dalyje. Netoli kaimelio yra raketų poligonas, kuriame atliekami atominiams pavandeniniams laivams skirtų balistinių raketų bandymai.

„Telegram“ kanalas „Mash“, remdamasis avarinių tarnybų informacija, praneša, kad kaimelyje radiacijos lygis padidėjo tris kartus.

„Į atmosferą nepateko jokių kenksmingų medžiagų, radiacinis fonas normalus“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

„Visi nukentėjusieji skubiai pristatyti į gydymo įstaigą, kur jiems buvo suteikta būtina medicinos pagalba“, – priduriama jame.

Anksčiau šaltiniai sakė, kad incidentas įvyko Nionoksos administracinėje apygardoje, kur veikia Rusijos karinių jūrų pajėgų centrinis bandymų poligonas.

2015 metų gruodį per iš šio poligono per bandymus paleista sparnuotoji raketa nukrito ant gyvenamojo namo kaimyniniame Sopkos kaime ir sunaikino keturis butus. Tuomet Gynybos ministerija buvo paskelbusi, kad nuo planuoto kurso nukrypusi raketa nukrito netoli Nionoksos gyvenvietės ir kad jokių sugriovimų arba nukentėjusiųjų nebuvo.

Tuo tarpu pirmadienį Sibire esančiame Krasnojarsko krašte didžiulis gaisras ir galingi sprogimai nuniokojo vieną kariuomenės šaudmenų sandėlį. Per šį incidentą mažiausiai vienas žmogus žuvo, aštuoni buvo sužeisti, o dar tūkstančius teko evakuoti.