Vėliau bėgliai buvo pastebėti maždaug už 3300 kilometrų į rytus – Manitoboje.

Įtariamųjų palaikai trečiadienį, rugpjūčio 7 dieną, rasti netoliese Gilamo miesto.

„Viliamės, kad šis radinys aukų artimiesiems suteiks bent šiokį tokį palengvėjimą“, – sako policijos atstovas Ralphas Goodale‘as.

Štai ką trečiadienį žiniasklaidai sakė Kanados policijos komisarė Jane MacLatchy: „Esu tikra, kad tai jie, tačiau, norint tai patvirtinti oficialiai, teks atlikti skrodimą“.

Dviejų bėglių paieška Gilamo mieste, kur gyvena apie 1300 žmonių, kėlė nemenką įtampą.

„Labai svarbu, kad vietos bendruomenė pagaliau lengviau atsikvėps. Viliamės, kad gana greitai gyvenimas stos į normalias vėžes, žmonės nebesibaimins išeiti pasivaikščioti“, – pridūrė J. MacLatchy.

Skelbiama, vietovė Gilamo regione, kur ir buvo aptikti, kaip įtariama, bėglių palaikai, apibūdinama kaip tankūs brūzgynai.

Chynna Deese, Lucasas Fowleris

K. McLeonas ir B. Schmegelsky dingo pakeliui į Jukono teritoriją, kur ketino ieškoti darbo.

Policijos pareigūnai jaunuolius įtarė 24 metų amerikietės Chynnos Deese, jos vaikino australo 23 metų Luco Fowlerio ir 64 metų Leonardo Dycko nužudymu.

Pareigūnai buvo įspėję, kad ieškomi asmenys „ginkluoti ir pavojingi“, ragino žmones prie jų nesiartinti.

Liepos 23 dieną paieškos sutelktos Manitoboje, nes būtent ten rastas sudegęs L. Dyckui priklausantis automobilis.

Paskutinį kartą jaunuoliai pastebėti liepos 22 dieną.

Kamas McLeodas

Liepos 22 d. Kanados policija paviešino stebėjimo kamerų įrašą, kuriame liepos 13 dieną degalinėje Fort Nelsone nufilmuota nužudyta porelė. Įraše matoma, kaip 19.30 val. pora atvažiuoja į degalinę ir, užsipylę kuro, 19.47 val. išvažiuoja.

Nužudytosios motina Sheila Deese žurnalistams sakė, kad pora keliavo per Kanadą iki Aliaskos.

„Kiekvieną naktį darosi vis sunkiau. Mane tas vaizdo įrašas labai glumina“, – teigė moteris.

Vyresnysis nužudytosios amerikietės brolis trisdešimtmetis Stetsonas sako, kad jam skaudžiausia įraše matyti meilų poros apsikabinimą.

Chynna Deese, Lucasas Fowleris

„Tame vaizdo įraše jie tokie laimingi, sveiki. Turėjome įtarimų, kad kelionės metu susižadės. Atrodo taip, tarsi dėl nieko gyvenime nesuktų galvos. Jie buvo komanda, tie du jauni žmonės. Labai skaudu ir keista žiūrėti į juos filmuotoje medžiagoje, nes jie atrodo tiesiog puikiai. Kas galėjo pagalvoti, kad viskas taip greitai ir siaubingai baigsis“, – sakė nužudytosios brolis.

S. Deese‘as sakė, kad įrašai ir nuotraukos tik iš dalies atspindi tikrovę.

Chynna Deese, Lucasas Fowleris

„Jie realybėje buvo dar šaunesni ir mielesni nei nuotraukose. Buvo labai sulipę, nes turėjo beprotiškai daug bendro. Laisvos sielos. Chynna buvo nesustabdoma, niekas šiame pasaulyje jai negalėjo sutrukdyti pasiekti užsibrėžto tikslo. Visada gyveno maksimaliai“, – teigė S. Deese.

L. R. Fowlerio tėvas, dirbantis Naujojo Pietų Velso policijos pajėgose, Stephenas Fowleris sakė, kad jo sūnus buvo laimingas, keliaudamas po pasaulį su mylima moterimi.

„Nors ir esu patyręs policijos pareigūnas, šiandien čia esu nužudymo aukos tėvas. Esame palūžę, šis nusikaltimas palaužė dvi jaunų žmonių šeimas. Tai labai tragiška laimingos meilės istorija, tikrai taip ir yra – pražuvo du jauni vienas kitą mylėję žmonės, kuriems prieš akis dar buvo visas gyvenimas“, – sakė jis.