Daug naftos atsargų turinčios valstybės vyriausybei buvo smogta skausmingai – pirmadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas įšaldė visą JAV esantį Venesuelos vyriausybės turtą ir uždraudė bet kokius sandorius su valdžios institucijomis.

Reaguodamas į D. Trumpo sankcijas, N. Maduro nutarė nesiųsti Venesuelos delegacijos į naują derybų, vyksiančių ketvirtadienį ir penktadienį, raundą.

Deryboms tarpininkaus Norvegija, jos vyks Barbadose. Siekiama, kad N. Maduro vyriausybė susitartų su Juano Guaido opozicija ir būtų imta spręsti Venesueloje vyraujanti politinė krizė.

N. Maduro trečiadienį aiškino, kad vyriausybės delegaciją jis atšaukė dėl „slegiančios ir žiaurios agresijos“, esą D. Trumpo administracija vykdo nuolatinę Venesuelos priespaudą, nelegaliai blokuoja šalies ekonomiką, prekybos bei finansinę veiklą. Tai jis išsakė specialiu pareiškimu.

Derybose turėjo dalyvauti opozicijos vadovas J. Guaido, Nacionalinės Asamblėjos atstovas, kuris sausį pasiskelbė veikiančiuoju prezidentu.

J. Guaido reikalauja surengti naujus rinkimus, bet N. Maduro, kurį palaiko Venesuelos karinės pajėgos, postą palikti griežtai atsisako.