D. Trumpas tviterio paskyroje patvirtino, kad keliaus į Deitoną Ohajo valstijoje ir El Pasą Teksase. Ten jis žada „susitikti su dalyvavusiais atsakomosiose operacijose, taip pat su teisėsauga ir kai kuriomis išpuolių aukomis“.

JAV prezidentas sulaukė nemažai kritikos po to, kai pirmadienį kreipėsi į tautą, apgailestaudamas dėl išpuolių. Vietoj to, kad savo pozicija pasinaudotų pradėti spaudimą dėl ginklų kontrolės griežtinimo, D. Trumpas tiesiog paminėjo psichinę sveikatą ir dėl ginkluotų išpuolių kaltino kompiuterinius žaidimus ir socialinius tinklus.

Demokratė Deitono merė Nana Whaley teigė, kad priims mieste viešintį D. Trumpą, kiek tai padaryti įpareigoja jos pozicija, vis dėlto N.Whaley teigė ketinanti D. Trumpui pasakyti, kaip šioje situacijoje jis nesugebėjo iškelti ginklų laikymo problemos.

El Paso meras Dee'as Margo'as taip pat sakė, kad D. Trumpą sutiks taip, „kaip reikalauja jo pareigos“. Vis dėlto, D. Margo'as pažadėjo kovoti su bet kokiais kenksmingais ar netiksliais D. Trumpo komentarais apie El Pasą.