Kaip teigia Rio de Žaneiro pareigūnai, greičiausiai jis nusižudė, skelbia „The Guardian“.

Sekmadienį pareigūnai pranešė, kad gaujos vadas mėgino pabėgti iš kalėjimo persirengęs savo dukterimi, kai ši aplankė už grotų sėdintį tėvą, ir vietoj jos išeiti pro pagrindines kalėjimo duris.

Kalėjimo pareigūnai pranešė, kad Clauvino da Silvą, dar žinomą pravarde Shorty, visgi išdavė susijaudinimas, kurio jam nepavyko nuslėpti bandant išeiti iš vakarinėje Rio de Žaneiro dalyje esančio kalėjimo persirengus moterimi. Akivaizdu, jog jis planavo palikti savo 19-metę dukterį kalėjime. Policija aiškinasi galimą merginos vaidmenį – tiriama, ar nepavykusiame šeštadienio bandyme pabėgti iš Gericino kalėjimo ji buvo bendrininkė.

Clauvino da Silva

Rio de Žaneiro valstijos kalėjimų administracijos sekretoriaus tarnyba paskelbė nuotraukas, kuriose C. da Silva užfiksuotas su silikonine merginos kauke ir ilgų tamsių plaukų peruku, vilkintis aptemptus džinsus ir rožinius marškinėlius su spurgų paveikslėliu.

Clauvino da Silva

Tarnyba taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip C. da Silva nusiima kaukę ir dalį drabužių bei pasisako savo pilną vardą. Pareigūnų teigimu, C. de Silva priklausė grupuotės „Comando Vermelho“ vadovybei. Tai viena galingiausių nusikalstamų grupuočių Brazilijoje, vykdžiusi prekybą narkotikais didžiojoje Rio de Žaneiro valstijos dalyje.

Po nepavykusio bandymo pabėgti C. da Silva buvo perkeltas į padidinto saugumo kalėjimo bloką. Pareigūnai tuomet pranešė, kad jo laukia drausminės nuobaudos.

Tačiau antradienį kalėjimo pareigūnai informavo, kad kalinys rastas negyvas savo kameroje sustiprinto saugumo „Bangu“ kalėjimo komplekse. Dėl kalinio mirties pradėtas tyrimas.

Brazilijos prezidentu tapus nusikaltėliams itin negailestingam Jairui Bolsonaro, kalėjimai tapo itin opus klausimas. Praeitą savaitę per maištą kalėjime šiaurinėje Paros valstijoje žuvo mažiausiai 57 žmonės. Daugiau nei 50 kalinių žuvo panašiomis aplinkybėmis gegužės mėnesį per maištą Amazonės valstijos kalėjime.

Per tris dešimtmečius kalinių skaičius Brazilijos kalėjimuose išaugo aštuonis kartus iki 750 tūkst. Kalėjimuose veikiančios grupuotės, kurios buvo kuriamos kaip priemonė palengvinti nuteistųjų gyvenimą, įgavo labai didelę įtaką ir už įkalinimo įstaigų ribų. Šios grupuotės plėšia bankus, užsiima narkotikų kontrabanda ir azartiniais lošimais.