Neseniai tarnyba skelbė, kad šis birželis pasaulyje buvo karščiausias nuo reguliarių matavimų pradžios. Didelė dalis Europos šuto nuo rekordinių temperatūrų.

Praėję ketveri metai pasaulyje buvo karščiausi nuo orų stebėjimų pradžios.

Lyginant su priešinsdustriniu laikotarpiu, temperatūra pasaulyje jau pakilo vienu laipsniu. 2015 metų Paryžiaus klimato kaitos susitarime šalys įsipareigojo temperatūros kilimą apriboti iki gerokai mažiau nei 2 laipsnių.

DELFI primena, kad liepos pabaigoje karščiai alino visą Europą. Belgijos Karališkojo meteorologijos instituto vyriausiasis sinoptikas Davidas Dehenauwas liepos 25 d. sakė, kad ankstesnę dieną šalies rytuose esančiame Lježe buvo užregistruotas 40,2 laipsnio Celsijaus karštis.

Tai aukščiausia šalyje užregistruota oro temperatūra nuo meteorologinių stebėjimų pradžios. Olandų Meteorologijos institutas savo ruožtu pranešė, kad rekordinė šaliai 41,7 laipsnių kaitra buvo išmatuota Nyderlandų rytiniame Deleno mieste. Ši diena buvo dar karštesnė už trečiadienį, kai buvo užfiksuotas 38,9 laipsnių oro temperatūra ir buvo nustatytas naujas kaitros rekordas, laikęsis nuo 1944 metų, kai termometrai parodė 38,6 laipsnio.

Tuo metu Pancūzijos sostinėje buvo įveiktas ilgiau kaip septynis dešimtmečius gyvavęs karščių rekordas: termometro stulpelis Paryžiuje pakilo iki 41 °C, pranešė valstybinė orų tarnyba. Rekordinė temperatūra buvo užfiksuota pietiniame Monsuri rajone, nurodė tarnyba „Meteo-France“. Ankstesnė aukščiausia temperatūra (40.4 laipsnio) Paryžiuje buvo išmatuota 1947 metų liepą.