Per šaulio ataką žuvo 9 žmonės, dar 27 buvo sužeisti. Šis išpuolis įvyko vos 13 valandų po kitų masinių šaudynių JAV Teksaso valstijoje.

Teksaso miesto El Paso ligoninė sekmadienį pranešė, kad po 20 gyvybių nusinešusių šaudynių dar mažiausiai trys žmonės išlieka kritinės būklės.

Gydytojas Stephenas Flaherty paskelbė, kad į „Del Sol“ medicinos centrą buvo paguldyti 11 žmonių, jų amžius svyruoja nuo 35 iki 82 metų.

Iš viso per šeštadienio šaudynes buvo sužeisti keliasdešimt žmonių, dalis jų gydomi kitose įstaigose.

S. Flaherty žurnalistams sakė, kad keletui jo ligoninės pacientų turės būti atliktos pakartotinės operacijos.

Patrickas Crusiusas

Policija sulaikė įtariamąjį užpuoliką, tai 21 metų Patrickas Crusiusas iš Aleno miesto Teksase. Jis pasidavė policijai maždaug už kvartalo nuo šaudynių vietos.

Teisėsaugos pareigūnai sieks mirties bausmės 20 gyvybių nusinešusių Teksaso šaudynių El Pase įtariamajam, sekmadienį pranešė vietos apygardos prokuroras.

„Mes sieksime mirties bausmės“, – spaudos konferencijoje sakė prokuroras Jaime Esparza.

Vakarinės Teksaso dalies prokuroras Johnas Bashas sakė, kad šaudynes svarstoma inkriminuoti kaip „vidinio terorizmo“ atvejį.

„Su partneriais mes vykdome metodinį tyrimą, kruopštų tyrimą ir siekiame pareikšti federalinius kaltinimus dėl neapykantos nusikaltimų (...) ir ginklų naudojimo nusikaltimų, dėl kurių gresia mirties bausme“, – kalbėjo prokuroras.

„Mes taip pat traktuojame tai kaip vidaus terorizmo atvejį, turime įstatymu apibrėžtą apibrėžimą ir (...) tai jį atitinka“, – teigė pareigūnas.

„Padarysime tai, ką darome su visais teroristais šioje šalyje, tai yra užtikrinsime jam greitą ir tikrą teisinguma“, – pridūrė jis.

P. Crusiusas išpuolį įvykdė sausakimšame „Walmart“ prekybos centre, jame tuo metu buvo nuo tūkstančio iki trijų tūkstančių pirkėjų.