Motina Birmingamo teisme buvo nuteista kalėjimu iki gyvos galvos už dviejų mažamečių dukterų, kurios „trukdė jos seksualiniam gyvenimui“, nužudymą.

Kaip rašo news.sky.com, 23-ejų Louise Porton praėjusių metų sausio 15 dieną uždusino trimetę Lexi, o paskui po dviejų savaičių, vasario 1-ąją, nužudė metų ir penkių mėnesių Scarlett.

Kaip išgirdo prisiekusieji, ant abiejų mergaičių kūnelių rasta sąmoningo trukdymo kvėpuoti ženklų. Scarlett kaklo audinyje rasta kraujavimo žymių – tai rodo, kad kaklas buvo suspaustas.

Pasak prokuroro Oliverio Saxby QC, gydytojai specialistai neaptiko jokios „natūralios priežasties“, dėl kurios kažkuris iš vaikų galėjo mirti.

Jis pripažino, kad dviejų mažų mergaičių auginimas kaltinamajai turėjo būti našta, ir pridūrė: „Nėra abejonių, jog jai reikėjo laiko sau“.

„Bet atsižvelgiant į tai, kas nutiko vėliau – atsižvelgiant į dvi nepaaiškinamas mirtis, susijusias su sąmoningu kliudymu kvėpuoti – sunku nedaryti išvados, kad kartais kaltinamajai jos dvi dukterys trukdė daryti tai, ko jai norėjosi, kada jai to norėjosi ir su kuo norėjosi“, – tęsė prokuroras.

Louise Porton

Prabėgus vos dienai po Lexi mirties L. Porton pažinčių programėlėje priėmė 41 kvietimą draugauti. Kaltintojai Birmingemo karališkajame teisme teigė, kad po Scarlett mirties moteris buvo „rami ir nerodė emocijų“.

Vos kiek daugiau nei prieš savaitę iki mirties Lexi sirgo ir gulėjo ligoninėje. L. Porton tuo metu tualetuose fotografavosi apnuoginusi viršutinę kūno dalį ir ketino susitikti pasimylėti už pinigus su vyriškiu, su kuriuo susipažino internete.

Be to, laidojimo namų šeimininkas girdėjo, kaip laidojimo namuose L. Porton juokėsi.

Kaltintojų teigimu, laidotuvių organizatorius matė, kad L. Porton, panašu, „naudojosi „FaceTime“ programėle ir kalbėjosi su vyriškiu“.

Moters telefoną konfiskavę Vorikšyro policijos pareigūnai sakė, kad jos paieškos internete 2018-ųjų sausio pradžioje apie mirtį ir du Lexi paguldymus į ligoninę rodo, jog L. Porton du kartus bandė nužudyti dukterį, kol jai galiausiai pavyko.

Nuo 2018-ųjų sausio 2 iki 4 dienos, ji, kaip teigiama, „Google“ paieškoje pateikė tokias užklausas kaip „Kodėl mano trejų metų vaikas nebekvėpuoja?“ ir „Kodėl pykčio priepuolio metu vaikas gali nustoti kvėpuoti?“. Po to ji internete ieškojo tokio dalyko: „Ar galima numirti, jei užspaudžiama nosis, o burna užklijuojama lipnia juostele?“.

Louise Porton

Prisiekusiesiems buvo pasakojama, kad L. Porton taip pat ieškojo, „kiek laiko po skendimo žmogų galima atgaivinti?“ ir skaitė straipsnį pavadinimu „Skendęs vaikas buvo atgaivintas“.

Moteris neigė nusikaltusi ir policijai sakė: „Mano vaikai niekuomet nekėlė man nepatogumų, visą savo gyvenimo būdą ir asmeninį gyvenimą derinau prie jų. Aš vis dar nežinau, kodėl mirė mano dukterys ir kas sukėlė jų mirtį“.

L. Porton teisiama penktadienį.