„37-erių metų amžiaus pilotas Gabrielis Lyle’as Schroederis iš Rosemount miesto Minesotos valstijoje buvo suimtas truputį po 11 val. vietos laiku, oro uosto policijai atlikus tyrimą“, – sakė P. Hoganas.

Prieš lipdamas į lėktuvą, G. L. Schroederis buvo pastebėtas išeinantis iš patikros eilės, skirtos pilotams, pamatęs, kad atliekama papildoma patikra.

„Pilotas išėjo iš eilės ir sukėlė įtarimą“, – pasakojo P. Hoganas. Vėliau jis sugrįžo į eilę ir galiausiai įlipo į lėktuvą.

Suėmę pilotą, pareigūnai pas jį rado butelį su alkoholiu. P. Hoganas atsisakė atskleisti CNN išsamesnę informaciją, koks alkoholis buvo konfiskuotas.

Šiuo metu G. L. Schroederiui nepateikta oficialių kaltinimų ir skundų, nes tyrėjai laukia toksikologinio tyrimo rezultatų, kurie gali būti gauti tik po savaitės. Antradienį suimtas pilotas buvo paleistas į laisvę tą pačią dieną.

CNN susisiekė su juo telefonu, tačiau G. L. Schroederis atsisakė pakomentuoti situaciją.

„Delta Air Lines“ bendradarbiauja su valdžios institucijomis

CNN skirtame pareiškime „Delta Air Lines“ atstovė Kate Modolo patvirtino, kad oro linijų bendrovė dirba su vietos valdžios institucijomis.

„Bendrovės politika dėl alkoholio vartojimo yra viena griežčiausių šioje veiklos srityje. Mes netoleruojame pažeidimų. „Delta“ bendradarbiauja su tyrimą atliekančiomis vietos valdžios institucijomis“, – teigiama pareiškime.

„Delta“ atsisakė pateikti CNN daugiau informacijos apie piloto karjeros ypatybes ir ar jis buvo nusižengęs anksčiau.

Kai G. L. Schroederis buvo suimtas, lėktuvas buvo pilnas keleivių, tačiau dar nebuvo išriedėjęs pro vartus.

Skrydžio „Delta Flight 1728“ bilietus įsigiję žmonės iš lėktuvo išlipo po to, kai buvo išvesdintas pilotas. Dėl šio incidento skrydis iš Mineapolio į San Diegą truputį vėlavo.

„Visuomet išlieka tikimybė, kad lėktuvas gali spėti pakilti“, – aiškino P. Hoganas, paklaustas, kiek laiko buvo likę iki lėktuvo pakilimo ir ar jis būtų apskritai pakilęs.