Lankydamasi Kroatijoje Vokietijos politikė pažadėjo remti šią valstybę ir jos vykdomus darbus, jai siekiant įžengti į euro zoną ir tapti Šengeno zonos nare. U. von der Leyen taip pat padėkojo Kroatijos premjerui Andrejui Plenkovičiui už jai skirtą palaikymą varžybose dėl Europos Komisijos vadovo posto.

U. von der Leyen Kroatiją, kuri prie ES prisijungė 2013 metais, apibūdino kaip „sėkmės istoriją“ ir „puikų pavyzdį daugeliui kitų šalių“.

„Pasaulis nori daugiau Europos – mums reikia stipresnio Europos balso, tai pasiekti galime tik tada, jei esame vieningi, – sakė būsima Komisijos vadovė. – Žinome, kad iššūkiai gali mus suvienyti, padaryti stipresnius ir sėkmingesnius“.

Buvusi Vokietijos gynybos ministrė Europos Komisijos vadovės pareigas perims lapkritį. Antradienį U. von der Leyen teigė, kad jos politinis tikslas – sukurti balansą tarp Rytų ir Vakarų, Šiaurės ir Pietų visame 28 valstybių bloke. Ji taip pat nurodė mėginsianti pasiekti harmoningą santykį tarp mažesnių ir didesnių valstybių, tarp naujų Sąjungos narių, kaip Kroatija, ir ilgamečių sąjungininkių.