Regis, žiogams taip pat patinka vadinamasis „Nuodėmių miestas“. Praėjusią savaitę jų pasirodė tiek daug, kad jie net matomi naudojant meteorologinį radarą, praneša sciencealert.com.

Vaizdai ant žemės – ne mažiau įspūdingi: žiogų būriai, apspitę daugelį Las Vegaso žibintų ir neoninių iškabų. Išvydus tiek vabzdžių, mažai kam kiltų noras išbandyti laimę žaidžiant lošimo automatais.


Bet per daug neišsigąskite – tai ne skėriai, apokalipsė neprasidėjo. Šį keistą reiškinį galima lengvai paaiškinti moksliškai. Dėl visko kaltas... lietus.

Šiais metais Nevados valstijoje jau iškrito daugiau kritulių už įprastą vidurkį. Tai puikios sąlygos tenykščiams žiogams Trimerotropis pallidipennis. Šie vabzdžiai gyvena Amerikos dykumų regionuose, ir tai ne pirmas kartas, kai jų populiacija įspūdingai padidėja.


„Yra įrašų iš XX a. septintojo dešimtmečio, be to, pats mačiau panašių vaizdų bent keturis ar penkis kartus per savo ilgiau nei 30 metų trunkančią karjerą“, – CNN sakė Nevados žemės ūkio departamento entomologas Jeffas Knightas.

„Žiogų migraciją sukelia tam tikros oro sąlygos.“


Beje, tai ne pirmas kartas, kai meteorologiniais radarais pavyksta užfiksuoti gyvūnų spiečius. Per pastaruosius keletą metų kartu skrido tiek daug drugelių, boružių ir net skraidančių skruzdėlių, kad jas užfiksavo radarai. Taip pat visais atvejais vabzdžiai ilgai neužsibuvo vienoje vietoje.


Todėl nėra priežasties nerimauti dėl žiogų antplūdžio. Tiesa, ekspertai įspėjo, kad Trimerotropis pallidipennis viešnagė gali trukti dar kelias savaites.

Kadangi šios rūšies žiogai poruojasi esant 30–40 °C temperatūrai, ko gero, jie mėgaujasi Las Vegasu ne mažiau už lošėjus.