Ketvirtadienio naktį Italijos jūrų patruliai išgelbėjo 140 migrantų, iš Libijos plaukusių dviem senomis valtimis, jie buvo perkelti į pakrantės apsaugos laivą „Bruno Gregoretti“.

Šiam laivui buvo leista prisišvartuoti Augustoje, bet Romos atstovai pranešė, kad niekas, taip pat ir laivo įgula, negali laivo palikti tol, kol Europos šalys sutiks priimti visus pavojingame ruože išgelbėtus ir laive įkalintus pabėgėlius.

Vokietijos vidaus reikalų ministerijos atstovas teigė, kad Berlynas „penktadienį informavo Europos Komisiją apie tai, kad yra pasiruošęs priimti kai kuriuos migrantus“, atstovai nepranešė, kiek migrantų tiksliai norėtų priimti.

„Bruno Gregoretti“ laivo operacija buvo vykdoma tą pačią dieną, kai sudužus valčiai galimai nuskendo dar 115 migrantų – kai kurie jų vis dar laikomi dingusiais, kitų kūnus rado gelbėtojai. Pasak Tarptautinės migracijos organizacijos, tai daugiausiai gyvybių pasiglemžusi nelaimė šiemet Viduržemio jūros regione.

Kai kurie migrantai iš „Bruno Gregoretti“ buvo evakuoti – jiems prireikė medicininės pagalbos. Tarp jų buvo nėščia moteris, jos du vaikai ir partneris.