Birželį suimtas 39-erių vyras, įtariamas aprūpinęs ginklais užpuolikus, „buvo išduotas šįryt“, naujienų agentūrą AFP informavo Naumburgo prokuratūros atstovas Klausas Tewesas.

Įtariamojo tapatybė neskelbiama.

2015 metų lapkritį Paryžiuje per koordinuotas džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) atakas koncertų salėje „Bataclan“, nacionaliniame stadione ir keliose kavinėse žuvo 130 žmonių.

Vokiečių pareigūnai praėjusį mėnesį paskelbė, kad minimas bosnis buvo sulaikytas naktį iš birželio 19-osios į 20-ąją pagal Belgijos paskelbtą Europos arešto orderį.

Jis įtariamas „padėjęs teroristinei organizacijai, susijusiai su 2015 metų lapkričio 13-osios teroristinėmis atakomis, įskaitant išpuolį koncertų salėje „Bataclan“, nurodė vokiečių prokurorai.

Pasak vokiečių pareigūnų, šis asmuo figūravo atskirame tyrime dėl dviejų Bosnijos piliečių, įtariamų pažeidus kovinių ginklų kontrolės įstatymą.

Sirijoje ir Irake dideles teritorijas kontroliavusi IS prisiėmė atsakomybę už atakas Prancūzijos sostinėje, kurios, kaip teigiama, buvo koordinuojamos iš Briuselio.

IS taip pat prisiėmė atsakomybę už mirtininkų atakas 2016 metų kovą Belgijos sostinėje, per kurias žuvo 32 ir buvo sužeista dar šimtai žmonių.

Manoma, kad abu teroro išpuolius įvykdė ta pati Briuselio kuopelė.