Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu per vyriausybės posėdį sakė, kad sistema „Arrow 3“ suteikia valstybei „galimybę veikti prieš balistines raketas, paleistas į mus iš Irano ir kitų vietų“.

Jungtinių Valstijų priešraketinės gynybos agentūra nurodo, kad „Arrow 3“ sistemos įvykdytas už atmosferos ribų esančio raketos perėmimas yra „svarbus įvykis“ jos kūrimo procese.

JAV ambasadorius Izraelyje Davidas Friedmanas taip pat dalyvavo Izraelio vyriausybės posėdyje ir kartu stebėjo bandymų vaizdo įrašą.

Sausį Izraelis taip pat pranešė sėkmingai su JAV atlikęs „Arrow 3“ sistemos bandymą Izraelyje. Anksčiau buvo atlikti dar keli bandymai prieš tai, kai raketas 2017 metais imta dislokuoti Izraelio aviacijos bazėse.

Pareigūnai sako, kad buvo dislokuota senesnės sistemos versija, o atnaujinta sistema suteiks pažangesnės apsaugos.

„Arrow 3“ sistemą, kurios kūrimą iš dalies finansavo Jungtinės Valstijos, sukūrė ir pagamino „Israel Aerospace Industries“ bendradarbiaudama su „Boeing“.

„Arrow 3“, kartu su Geležiniu kupolu, Dovydo svaidykle ir „Arrow 2“ sistemomis, yra dalis daugiasluoksnio skydo, kurį Izraelis kuria siekdamas apsiginti nuo raketų, paleistų iš Gazos Ruožo ir Libano, taip pat nuo Irano ilgo nuotolio raketų.

Taip pat egzistuoja ir sistemos, perimančios raketas mažesniame aukštyje.

Izraelio pagrindinis priešas Iranas nuo 2015 metų taip pat kuria ir išbando balistines raketas, kurios, jo teigimu, yra skirtos tik gintis.

Izraelis turi galiausią kariuomenę Artimuosiuose Rytuose ir, kaip manoma, yra vienintelė šalis regione, turinti branduolinį ginklą, nors šio savo pajėgumo šalis niekada nepripažino.

Priešraketinę sistemą Izraelis išbandė tebetvyrant įtampai tarp Jungtinių Valstijų ir Irano. Įtampa tarp šalių padidėjo po to, kai Vašingtonas vėl įvedė sankcijas Teheranui, JAV prezidentui Donaldui Trumpui pasitraukus iš Irano branduolinio susitarimo.