A. Navalnas, kuriam trečiadienį buvo skirta 30 parų arešto už raginimus šeštadienį surengti nesankcionuotą protestą, sekmadienio rytą buvo išvežtas iš areštinės Maskvoje į ligoninę, sakė jo atstovė Kira Jarmyš.

Jos teigimu, A. Navalnui, kuris anksčiau neturėjo jokių alergijų, smarkiai patino veidas ir išbėrė odą.

„Alerginės reakcijos šaltinis nenustatytas“, – parašė K. Jarmyš socialiniame tinkle „Twitter“.

„Šiuo metu jis palatoje, jį prižiūri policijos pareigūnai. Jam suteikiama visa reikalinga medicinos pagalba“, – pridūrė opozicionieriaus atstovė.

Tuo metu buvęs A. Navalno kampanijos vadybininkas Leonidas Volkovas sakė praėjusį mėnesį patyręs panašią alerginę reakciją, kai dėl vieno nesankcionuoto opozicijos mitingo buvo laikomas toje pačioje kameroje.

Tviterio žinutėje sekmadienį jis atmetė kalbas apie „sąmokslą“ ir paragino „rimtai patikrinti“ higienos sąlygas areštinėje.

Praėjusiais metais A. Navalnas siekė mesti iššūkį Kremliaus šeimininkui Vladimirui Putinui prezidento rinkimuose, tačiau jam nebuvo leista juose dalyvauti dėl teistumo vienoje sukčiavimo byloje, kuri, opozicijos lyderio šalininkų teigimu, buvo politiškai motyvuota.

43-ejų aktyvistui kelis kartus buvo skirtos trumpos įkalinimo bausmės dėl jo vaidmens protestuose.

Prieš dvejus metus A. Navalnui teko vykti į Ispaniją, kur jam buvo atlikta akių operacija po to, kai vienas užpuolikas Maskvoje šliūkštelėjo jam į veidą briliantinės žalumos.

A. Navalnas ragino liepos 27-ąją prie Maskvos merijos surengti mitingą pareigūnams neleidus populiariems opozicijos kandidatams dalyvauti rugsėjį įvyksiančiuose Maskvos miesto dūmos rinkimuose.

Kaip pranešė protestus stebinti nevyriausybinė organizacija „OVD Info“, Rusijos policija savaitgalį sulaikė beveik 1 400 žmonių, kurie buvo susirinkę prie Maskvos merijos reikalauti laisvų ir sąžiningų vietos valdžios rinkimų.

Tai daugiausia suėmimų per protestus Rusijos sostinėje per pastarąjį dešimtmetį.