Jeffrey Epsteinas, liūdnai pagarsėjęs finansininkas, kaltinamas seksualiai išnaudojęs daugybę nepilnamečių mergaičių ir organizavęs prekybos žmonėmis tinklą, buvo rastas be sąmonės kalėjimo kameroje Manhatane. Ant jo kaklo buvo sužalojimų, trečiadienio vakarą pranešė JAV žiniasklaida, cituodama nenurodytus šaltinius.

Kaip pranešta, trečiadienį J. Epsteiną sargybiniai rado išdribusį ant savo kameros grindų „Metropolitan“ sulaikymo centre.

Pasak „New YorkPost“, milijardierius finansininkas buvo išgabentas į ligoninę, tačiau neaišku, kurioje ligoninėje jis atsidūrė ir kokia tiksliai buvo jo būklė.

Taip pat neaišku, kokiu būdu vyras patyrė sužalojimus. Du anoniminiai šaltiniai vietinei Niujorko televizijai „NBC News 4“ sakė, kad susižaloti J. Epsteinas galėjo pats, tačiau kitas šaltinis teigė, jog negalima atmesti kito kalinio išpuolio tikimybės.

Pasak daugelio pranešimų, dabar stebima, kad J. Epsteinas nemėgintų nusižudyti.

„NBC News 4“ pranešė, kad tyrėjai dėl J. Epsteino sužalojimų kalbėjosi su kaliniu Nicholasu Tartaglione, buvusiu policijos pareigūnu.

N. Tartaglione advokatas Bruce‘as Barketas paneigė, kad jo klientas užpuolė liūdnai pagarsėjusį finansininką. „NBC News 4“ advokatas tvirtino, jog jo klientas ir J. Epsteinas sutarė gerai.

„Abu jie yra tame pačiame bloke ir gerai sutaria“, – sakė B. Barketas, pridūręs, kad abu kaliniai skundėsi dėl užtvindymo, graužikų ir prasto maisto sulaikymo įstaigoje.

Nei sulaikymo centro atstovai, nei J. Epsteino advokatas į „The Guardian“ prašymus pakomentuoti neatsakė.

Neseniai atsisakyta J. Epsteiną paleisti už užstatą. Pasak antradienį paskelbto teismo pranešimo, šį žingsnį jo advokatai planuoja apskųsti.

Tikėtasi, kad J. Epsteinas Jungtinių Valstijų antrojo apeliacinio teismo prašys pakeisti liepos 18-ąją pateiktą jo prašymo skirti namų areštą ir likti savo prabangiuose namuose Manhatano Aukštutiniame Istsaide atmetimą.

J. Epsteinas pagal vieną kaltinamojo akto punktą buvo paskelbtas nekaltu, todėl buvo laukiama apeliacijos dėl paleidimo už užstatą. Jo advokatas Reidas Weingartenas į prašymą pakomentuoti iš karto neatsakė. Niujorko pietinės apygardos prokuroro Geoffrey Bermano atstovas spaudai komentuoti atsisakė.

Kaltinimai dėl netinkamo elgesio, trukusio mažiausiai nuo 2002-ųjų iki 2005-ųjų, buvo paskelbti prabėgus daugiau nei dešimtmečiui po to, kai J. Epsteinas buvo pripažintas kaltu dėl kaltinimų prostitucijos organizavimu.

Atsisakydamas J. Epsteiną paleisti už užstatą, JAV apygardos teisėjas Richardas Bermanas sakė, kad gauta aiškių ir įtikinamų įrodymų, jog paleistas J. Epsteinas keltų grėsmę gyventojams.