Per mitingą, prasidėjusį Lenino aikštėje 19 val. 15 min. vietos (ir Lietuvos) laiku projekto „Suvienyti demokratai“ koordinatorius Andrejus Pivovarovas paragino skirti realias bausmes rinkimų komisijos nariams už nustatytus jų įvykdytus rinkimų įstatymų pažeidimus.

„Esu užregistruotas kandidatu į savivaldybės deputatus. Man pavyko prasiveržti per šias kliūtis ir savivaldžiavimą, ir nenorėčiau, kad apie tai užmirštume“, – kalbėjo jis.

Mitingo vieta buvo apsupta metaliniais užtvarais; protestuotojus stebi policijos pareigūnai.

Mitingą organizavo daugiau kaip 20 organizacijų ir pilietinės visuomenės grupių, įskaitant partijas „Teisingoji Rusija“, „Jabloko“, Komunistų partiją ir Augimo partiją. Antrojo pagal dydį Rusijos miesto valdžia suteikė leidimą surengti šią demonstraciją.

Anksčiau Rusijos centrinės rinkimų komisijos pirmininkė Ela Pamfilova įpareigojo parengti prašymą Aukščiausiajam Teismui, Generalinei prokuratūrai ir Tyrimų komitetui ištirti numanomus pažeidimus organizuojant savivaldos rinkimus Sankt Peterburge.

„Jeigu Sankt Peterburgo teisėsaugos tarnybos ignoruoja įstatymo pažeidimus, mes perkelsime šį reikalą į federalinį lygį“, – pareiškė ji.

E. Panfilova reikalavo, kad būtų imtasi pačių griežčiausių priemonių prieš pažeidimų įvykdžiusias Sankt Peterburgo rinkimų komisijas.