Kroatija Afganistane yra dislokavusi maždaug 100 savo karių, kurie dalyvauja JAV vadovaujamoje NATO misijoje „Tvirta parama“ (Resolute Support), skirtoje padėti parengti vietos partnerius ir jiems patarinėti.

Kroatijos gynybos ministerijos pranešime samoka, kad vienas iš karių „mirė nuo sunkių sužalojimų“.

Kaip sakė Kroatijos gynybos ministras Damiras Krstičevičius, manoma, kad per trečiadienį ryte surengtą išpuolį į karių šarvuotą transporto priemonę taikėsi mirtininkas.

Pasak jo, du kiti kariai sunkiai sužeisti, bet jų gyvybei pavojus negresia.

Kroatų generolas Krešimiras Tuškanas sakė, kad šie kariai priklausė britų vadovaujamai specialiųjų operacijų patarėjų grupei.

Talibanas, kuris dažnai išpučia ar iškreipia įvykius, paskelbė, kad vienas jo „kankinystės“ užpuolikų nužudė ar sužeidė „daug“ CŽV pareigūnų susprogdindamas sprogmenų prikrautą automobilį.

Kabulo policijos atstovas Firdawsas Faramarzas naujienų agentūrai AFP sakė, kad jokie afganų policininkai ar civiliai nebuvo sužeisti. Afganistano vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi savo ruožtu sakė, kad sprogo automobilyje buvusi bomba.

Smurtas Kabule ir visame Afganistane pastarosiomis savaitėmis suintensyvėjo, nors JAV vadovauja pastangoms dėl taikos susitarimo su Talibanu po beveik 18 metų trunkančio karo.

Ir afganų pajėgos, ir Talibanas tvirtina padarantys vieni kitiems didelių nuostolių, be to, kiekvieną savaitę žūsta daug civilių.