Tačiau buvusi „Mis Maskva“ sako, kad vis dar yra ištekėjusi už sultono Muhammado V, ir toliau skelbia poros nuotraukas socialinėje žiniasklaidoje.

Vos dvejus metus valdęs sultonas Malaizijos monarcho sosto atsisakė sausio mėnesį, po pernai pasirodžiusių pranešimų apie jo santuoką su rusų gražuole, kai jis oficialiai buvo išvykęs iš šalies dėl medicininių priežasčių.

Tai buvo pirmas sosto atsisakymas per visą musulmoniškos Malaizijos istoriją.

Sultonas „2019 metų birželio 22-ąją neatšaukiamai išsiskyrė su p. Richana Ochana Gorbatenko pagal šariato įstatymus triskart ištardamas žodį „talak“, sakoma Singapūre dirbančio jo advokato Koh Tien Hua pareiškime.

Tai praktika, kai išsiskiriama vyrui musulmonui tris kartus pakartojus arabišką žodį „talak“ („skyrybos“).

Malaizijos šiaurės rytuose esančios Kelantano valstijos, kur Muhammadas vis dar yra sultonas, islamo teismas išdavė skyrybų pažymėjimą, anksčiau šią savaitę sakė advokatas.

Tačiau buvusi grožio karalienė, dar vadinama Oksanos Vojevodinos vardu, neigė ką nors žinanti apie skyrybas ir naujienų portalui „Malaysiakini“ sakė: „Niekada negirdėjau apie jokius skyrybų pareiškimus, padarytus tiesiogiai man.“

Ji toliau skelbia „Instagram“ nuotraukas su sultonu ir sūnumi, kurį pagimdė gegužės mėnesį.

Advokatas Koh Tien Hua Singapūro laikraščiui „The Straits Times“ sakė, kad „kol kas nėra objektyvių įrodymų dėl vaiko biologinio tėvo“.

Muhammadui atsisakius sosto naujuoju Malaizijos karaliumi buvo išrinktas sultonas Abdullah Sultanas Ahmadas Shahas – Didžiojoje Britanijoje išsilavinimą įgijusi garsi figūra sporto organizacijose.

Jis yra pasaulio futbolą administruojančios FIFA Tarybos narys, Azijos žolės riedulio federacijos prezidentas ir Tarptautinės žolės riedulio federacijos valdybos narys.

Malaizija yra konstitucinė monarchija su unikalia pasaulyje sosto perdavimo vis kitam valdytojui sistema. Devynių valstijų valdovai, priklausantys etninių malajiečių dinastijoms, pasikeisdami penkerių metų kadencijoms perima šalies karaliaus pareigas.

Tokia sistema palaikoma nuo pat Malaizijos, buvusios britų kolonijos, nepriklausomybės paskelbimo 1957 metais.