Keturi iš sulaikytųjų yra įtariami nusižengimais, įskaitant grasinimą policijos pareigūnams ir užpuolimą, sekmadienį „Bloomberg“ informavo regioninės policijos būstinės atstovas. Jis sakė, kad siekiant nustatyti kitus įtariamuosius, naudojama stebėjimo kameros medžiaga.

Kaip rodo vietinėje žiniasklaidoje išplatinta filmuota medžiaga, maždaug 800 parado dalyvių buvo apspjaudyta ir apspardyta. Policija taip pat buvo apmėtyta buteliais ir akmenimis, o vienas pareigūnas buvo sužeistas. Nusikaltėliai bus nubausti, sekmadienį tviterio žinutėje užtikrino vidaus reikalų ministrė Elzbieta Witek.

Gėjų teisės – poliarizuojanti problema Lenkijoje prieš rudens rinkimus. Valdančiosios partijos „Teisė ir Teisingumas“ lyderis Jaroslawas Kaczynskis įspėjo, kad gėjų teisių pažanga kelia „rimtą pavojų“ šeimos gyvenimui ir Europos Sąjungos ateičiai, pabrėždamas nusišalinimą nuo liberalios ir daugiakultūrinės ES tradicijos.

J. Kaczynskio rėmėjai jo poziciją pasitiko su džiaugsmu, maždaug trisdešimtyje miestų, daugiausia buvusios komunistinės šalies skurdesniuose rytiniuose regionuose, patvirtindami deklaracijas, kuriose teigiama, kad jie „yra laisvi nuo LGBT ideologijos“ ir priešinasi „socialinei inžinerijai, kuri yra svetima lenkų kultūrai ir gamtos tvarkai“. Vyriausybei palankus savaitraštis „Gazeta Polska“ savo skaitytojams nuo šiol planuoja platinti lipdukus su užrašu „Čia nėra LGBT“ (lenk. Strefa wolna od LGBT).