Šio įstatymo priėmimas yra naujos Europos Sąjungos direktyvos nuostatų pirmasis perkėlimas į kurios nors Bendrijos narės nacionalinę teisę.

Europos Parlamento šių metų kovą priimtos direktyvos nuostatoms Nacionalinis Susirinkimas pritarė galutiniu skaitymu.

„Galime didžiuotis esantys pirmoji šalis, perkėlusi šią ES direktyvą į nacionalinę teisę“, – sakė kultūros ministras Franckas Riesteris.

„Šis dokumentas absoliučiai būtinas mūsų demokratijai ir nepriklausomos bei laisvos žiniasklaidos išlikimui“, – pridūrė jis.

Reformai karštai pritarė žiniasklaidos bendrovės ir atlikėjai, norintys užsitikrinti pajamų iš interneto platformų, leidžiančių savo vartotojams dalytis jų turiniu.

Tačiau jai griežtai priešinosi interneto laisvės aktyvistai ir Silicio slėnio milžinės, ypač „Google“, gaunanti didžiulį pelną iš reklamos, rodomos kartu su savo laikomu turiniu.

Didieji leidėjai ir žiniasklaidos įmonės, įskaitant naujienų agentūra AFP, aktyviai užsiėmė lobizmu, kad ši reforma būtų priimta. Jie tikisi, kad ši priemonė padės per trumpą laiką apsaugoti žurnalistikos kokybę ir suteiks atsvarą tradicinių žiniasklaidos priemonių pajamų mažėjimui.