Protestuotojai pirmadienį blokavo pagrindinį kelią Puerto Riko sostinėje San Chuane, reikalaudami gubernatoriaus atsistatydinimo. Pirmadienio demonstracija – didžiausia iki šiol vykusi prieš R. Rossellą.

Masinė demonstracija surengta, praėjus dienai po to, kai R. Rossellas pareiškė, kad neatsistatydins dėl nutekintų nepadorių žinučių tarp jo ir kitų valdžios pareigūnų, kuriose jie šaiposi iš žurnalistų, homoseksualių žmonių, moterų ir 2017 m. siautėjusio uragano Maria aukų. Uraganas Maria nuniokojo Puerto Riką ir pareikalavo daugiau kaip 4 000 žmonių gyvybių.

Susirašinėjai tarp gubernatoriaus ir 11 kitų valdžios pareigūnų vyrų nutekinti liepos 13 d. Tai lėmė masinius protestus.

Vienoje iš žinučių R. Rosselas kritikavo buvusią Niujorko miesto tarybos pirmininkę Melissą Mark-Viverito, pareikšdamas, kad žmonės turėtų „sumušti tą kekšę“.

Prie demonstrantų sostinėje an Chuane pirmadienį prisijungė vieni žymiausių Puerto Riko dainininkų, tarp kurių – Ricky'is Martinas. Didžiulės minios žmonių dainavo, skandavo šūkius ir šoko gatvėse, protestas iš esmės buvo taikus.

Sulaukdamas vis didesnio spaudimo, gubernatorius R. Rossellas sekmadienį sakė, kad kitais metais nesieks būti perrinktas ir atsistatydins iš savo partijos lyderio posto, bet nesutiko atsistatydinti iš gubernatoriaus pareigų.

Toks pasižadėjimas nenuramino demonstrantų, kurie jau daugiau kaip savaitę eina protestuoti į gatves ir reikalauti gubernatoriaus atsistatydinimo.